ΣΥΡΙΖΑ: Η αγωνία για τις επόμενες κάλπες

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε δύο ημέρες αναμένεται να περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου σήμερα στις 11 το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για μια «χαμηλών πτήσεων» σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, καθώς η Κουμουνδούρου δεν αναμένει κάποια ουσιαστική εξέλιξη ως προς τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης. Απεναντίας, ο κ. Τσίπρας δεν παρέλαβε την κατά τα προβλεπόμενα διερευνητική εντολή και χαρακτήρισε «απρόσμενα οδυνηρό σοκ το αποτέλεσμα για εμάς» μετά την εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Υπό αυτό το πρίσμα, το βλέμμα όλων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι στραμμένο στην αυριανή ημέρα, όποτε και συνεδριάζει στις πέντε το απόγευμα η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η οποία θα εκκινήσει με την ομιλία του κ. Τσίπρα και σε κλίμα ιδιαίτερα φορτισμένο, υπό το βάρος της συντριπτικής ήττας της περασμένης Κυριακής. Το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναμένεται να σαλπίσει αφενός την ταχεία ανασυγκρότηση των δυνάμεών του και αφετέρου την επαναχάραξη της εκλογικής στρατηγικής, μετά την αποτυχία του αφηγήματος της απλής αναλογικής, ενόψει των νέων εκλογών, στις 25 Ιουνίου.
Δεδομένης, ωστόσο, της ασφυκτικής πίεσης χρόνου, τα περισσότερα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναζητούν νέα «γραμμή αντεπίθεσης», αλλά και τρόπους να βελτιώσουν την επικοινωνιακή εικόνα του κόμματος, μετά την εκλογική του κατάρρευση. Μολονότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε το βράδυ των εκλογών «αλλαγές» υπό το βάρος του συντριπτικού αποτελέσματος, η κατεύθυνση αυτών δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, αν και από πλευράς ορισμένων στελεχών περνά -σχεδόν υποχρεωτικά- μέσα από την ανανέωση και της εικόνας της ηγετικής ομάδας.
«Επίτροποι» νέας γενιάς

Την ίδια στιγμή, την προώθηση των στελεχών της νέας γενιάς που πρώτευσαν στην σταυροδοσία στην πρώτη γραμμή της εκλογικής μάχης εισηγήθηκε χθες ο Ευρωβουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης, προκειμένου να πλαισιώσουν τον Προέδρο του κόμματος, στην προσπάθεια ανασύνταξης της Κουμουνδούρου.
«Η πρόκληση για εμάς είναι για τον ένα μήνα μέχρι τις εκλογές, με τον Τσίπρα επικεφαλής και βγάζοντας πιο μπροστά και νέα στελέχη, που διακρίθηκαν στις κάλπες αυτές, τις πολύ δύσκολες για εμάς όπως η Έφη Αχτσιόγλου, όπως ο Αλέξης Χαρίτσης, όπως ο Νάσος Ηλιόπουλος, που πρώτευσαν με πολύ μεγάλο αριθμό σταυρών στις περιφέρειές τους, να οργανώσουμε τη δική μας ανασυγκρότηση με μεγαλύτερη πολιτική και προγραμματική σαφήνεια για το σχέδιο που θέλουμε για την Ελλάδα και για την ατζέντα της αντιπολίτευσής μας», όπως εξήγησε ο κ. Παπαδημούλης.


Σε μια πρώτη ανάγνωση, ευθύνες στην ηγεσία, αλλά όχι «προσωπικές» επέρριψε ο Ευρωβουλευτής του κόμματος, Στέλιος Κούλογλου, επισημαίνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές, και ο πρόεδρος, ως έχων την πρωτοκαθεδρία, έχει και τις περισσότερες ευθύνες. Αυτές όμως δεν είναι προσωπικές. Είναι ευθύνες ενός συλλογικού σχηματισμού που δεν υλοποίησε αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας το 2019: να μετασχηματιστούμε σε μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη». «Καταναλώθηκε ένα ολόκληρο συνέδριο στο πως θα εκλεγεί ο πρόεδρος. Αυτά δεν ενδιαφέρουν κανέναν» παρατήρησε ακόμη ο Ευρωβουλευτής, συμπεραίνοντας πως «τα θέματα που ενδιαφέρουν τον κόσμο, όπως η παιδεία, η ακρίβεια, η υγεία, πέρασαν σε δεύτερη μοίρα», όπως είπε

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης