Συζήτηση επί τριήμερο στη Βουλή μετά την πρόταση δυσπιστίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας γνωρίζοντας ότι θα την χάσει αλλά θεωρεί ότι επί τριήμερο θα έχει την ευκαιρία να βομβαρδίζει την κυβέρνηση με όσα υποστηρίζει για το επίπεδο της Δημοκρατίας, τις παρακολουθήσεις κ.ο.κ.

Η κυβέρνηση ζήτησε η συζήτηση να ξεκινήσει αμέσως και στις 6 μμ θα έχεουμε την εναρξη της. 

Ο κ. Τσίπρας μιλώντας λίγο πριν, είπε πως ήρθε η ώρα να λύσει την απορία σε όσους αναρωτήθηκαν τι περιείχε ο φάκελος που κρατούσε όταν έβγαινε χθες από τα γραφεία της ΑΔΑΕ, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρό της, Χρήστο Ράμμο.

Βέβαια ο κ. Ράμμος είναι στην ουσία "κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ ",  που κινείται με φανερλη πρόθεση να ενισχύσει τις θέσεις της αντιπολίτευσης. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ειδικότερα ότι ο φάκελος περιείχε τα αποτελέσματα της έρευνας της ΑΔΑΕ, μετά από αίτημα που κατέθεσε εκείνος στην Αρχή στις 7/12 και που εμπλούτισε -κατόπιν γραπτού αιτήματος της αρχής- με μεταγενέστερο αίτημά του στις 28/12. «Ο φάκελος λοιπόν περιέχει τα παράνομα έργα του σκοτεινού παρακράτους που έστησε ο κ. Μητσοτάκης, το ξεγύμνωμα του παρακράτους από την πιο αρμόδια αρχή του κράτους», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «οργάνωσε αυτό το δίκτυο προκειμένου να έχει στο χέρι, όχι μόνο χρήσιμες πληροφορίες για τους πολιτικούς του αντιπάλους, τους πολιτικούς του φίλους, τους οικονομικούς παράγοντες του τόπου, τη στρατιωτική ηγεσία, τους δημοσιογράφους, τους αξιωματικούς του στρατεύματος. Αλλά και για να τους έχει στο χέρι τους ίδιους, να τους εκβιάζει. Να γνωρίζει τις σκέψεις, τις επιδιώξεις, τις αδυναμίες τους».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης