Συγκέντρωση του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος στην Φλώρινα

«Κάποτε από το ακριτικό Καστελόριζο ξεκίνησε μία τραγική πορεία εθνικής υποχώρησης και σύγχρονης υποδούλωσης της Ελλάδας, που ολοκληρώνεται σήμερα από τις επίσης ακριτικές Πρέσπες. Αυτή τη φορά όμως δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλους δισταγμούς, γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για την ίδια την Ελλάδα» τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, που βρέθηκε σήμερα στις Πρέσπες και με χιλιάδες πολίτες μετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπογραφή της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ.

Ο κ. Νικολόπουλος, σύμφωνα και με τις αποφάσεις της Πολιτικής Επιτροπής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος εξήγγειλε την αυτόνομη πορεία του κόμματος στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, με πρώτο στόχο τις Ευρωεκλογές του 2019, εκφράζοντας την ελπίδα σε αυτή την πορεία να συνταχθεί και κάθε άλλη πατριωτική και δημοκρατική προσωπικότητα ή συλλογικότητα που επιθυμεί την ανατροπή των συσχετισμών στην ελληνική αλλά και στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.

«Είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι να υψώσουμε μία σύγχρονη και θεσμική πατριωτική φωνή που θα ακουστεί σε όλη την Ευρώπη, κυρίως όμως να κάνουμε κάθε τι δυνατόν ώστε να σπάσει ο κύκλος της υποχωρητικότητας, της φτώχειας και της εθνικής ηττοπάθειας. Και την προσπάθεια αυτή θα την κάνουμε ακόμα και μόνοι μας οι Χριστιανοδημοκράτες, πιστεύοντας όμως ότι υπάρχουν πολλοί σαν και μας, που μπούχτισαν τα μικροκομματικά παιχνίδια και τις κακοστημένες παραστάσεις κοινοβουλευτικών ομάδων που δεν εκπροσωπούν την πραγματική θέληση του λαού. Τους καλούμε όλους κοντά μας.

Τους θέλουμε δίπλα μας και συντασσόμαστε στην πρώτη γραμμή του σύγχρονου πατριωτικού τόξου για να ακυρωθεί στην πράξη η εκχώρηση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια και να σπάσει επιτέλους ο μνημονιακός παγετώνας, που αποδεδειγμένα πλέον υπήρξε το όχημα για να μειωθεί η αντίσταση της Ελλάδας και να τρωθεί, ηθικά και πνευματικά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος, μιλώντας σε συγκέντρωση μελών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος από πολλά μέρη της χώρας και κυρίως από νομούς της Βορείου Ελλάδας,  που έγινε στην Φλώρινα.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, μεταφέροντας στα μέλη και τις απόψεις της Πολιτικής Επιτροπής, εξαπέλυσε τα «πυρά» του τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πιο συγκεκριμένα, είπε:

«Δεν συμμετείχα στη ψηφοφορία… Αντί να ακούω τα ψευτο-επιχειρήματα της πλειοψηφίας για μία συμφωνία που αποτελεί όχημα ενός νέου και πιο έντονου αλυτρωτισμού που θα ξεπηδήσει από τα Σκόπια, αλλά και τις δήθεν αντιπολιτευτικές κορώνες του Κυριάκου Μητσοτάκη που με την πρόταση μομφής προσέφερε κοινοβουλευτική κάλυψη και ισχυροποίηση στην απόφαση της κυβέρνησης, προτίμησα να βγω έξω, εκεί που κυμάτιζαν οι ελληνικές σημαίες και τα λάβαρα της Μακεδονίας. Και σήμερα, να βρίσκομαι εδώ για να φωνάξουμε όλοι μαζί: Στοπ στις υποχωρήσεις! Οι Έλληνες ξανάρχονται!

Χρόνια τώρα υπάρχει, και φαίνεται έντονα, μία μεγάλη αναντιστοιχία μεταξύ κομματικών μηχανισμών και λαού, μεταξύ κοινοβουλίου και κοινωνίας.

Χρόνια τώρα, αυτοί οι μηχανισμοί λειτουργούν σαν το μακρύ χέρι κάθε ντόπιου και ξένου  ολιγάρχη και συνεχίζουν να διατηρούν τα πρωτεία επειδή ο χώρος του πατριωτικού και κοινωνικού φιλελευθερισμού δεν μπορεί να συννενοηθεί και να ενωθεί.

Η συμφωνία με τα Σκόπια όμως, που προσφέρει το όνομα «Μακεδόνες» στους Σκοπιανούς και μετατρέπει τους πραγματικούς Μακεδόνες σε… «Ελληνομακεδόνες» είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Εμείς, οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, αποφασίσαμε να μετατρέψουμε τις Πρέσπες από μνημείο παράδοσης της Μακεδονίας σε μνημείο αντίστασης και νίκης της Μακεδονίας.

Αμύνω δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών

Και πιστεύουμε ότι με τη βοήθεια του Θεού και τη θέληση του λαού, αυτή η μέρα θα σηματοδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και θα οδηγήσει σε συνολική αναδιάταξη το πολιτικό σκηνικό.

Αυτό σημαίνει την πλήρη και οριστική υποχώρηση των διεθνιστών και των απάτριδων από το πολιτικό προσκήνιο, όσων ηθελημένα ή άθελα υπηρετούν τον σταλινικής έμπνευσης «Μακεδονισμό» των Βαλκανίων και ενισχύουν την στρατηγική της Τουρκίας για επέκταση της επιρροής της στην Βαλκανική, παρά τα ακριβώς περί του αντιθέτου επιχειρήματα του κ. Κοτζιά. Η αλήθεια είναι ακριβώς η αντίθετη. Με τη συμφωνία που υπογράφεται, οι μουσουλμάνοι και τουρκογενείς των Σκοπίων βαπτίζονται «Μακεδόνες». Και άρα, η Τουρκία αποκτάει και… Μακεδονική μειονότητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον και την πραγματική, ελληνική Μακεδονία αλλά και την Θράκη.

Αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού σημαίνει όμως και την επικυριαρχία της ελληνικής πατριωτικής κεντροδεξιάς. Της μόνης ιδεολογικής πτέρυγας που πιστεύει στη δύναμη της χώρας, που δεν ντρέπεται για την ιστορία, τον πολιτισμό και την θρησκεία της και κατανοεί ότι ο ελληνισμός υπερβαίνει τα όρια του ελληνικού κράτους.

Αυτή η ιδεολογική πτέρυγα που γέννησε τις μεγαλύτερες πολιτικές προσωπικότητες της νεότερης Ελλάδας, είναι σήμερα πολυδιασπασμένη, άφωνη και άβουλη. Αυτό όμως δεν γίνεται να συνεχιστεί. Η ελληνική πλειοψηφία δεν μπορεί να μένει άλλο στη σιωπή και στην υπομονή.

Σήμερα σας καλώ να προσυπογράψουμε και να επαληθεύσουμε τα λόγια του Ίωνα Δραγούμη: «Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώση. Θα μας σώση από τη βρώμα όπου κυλιούμαστε, θα μας σώση από τη μετριότητα και από την ψοφιοσύνη, θα μας λυτρώσει από τον αισχρό τον ύπνο, θα μας ελευθερώση. Αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε».

Να είστε βέβαιοι ότι θα σωθούμε. Γιατί τις συμφωνίες δεν τις επικυρώνουν οι πρωθυπουργοί και την ιστορία δεν τη γράφουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες. Οι λαοί επικυρώνουν συμφωνίες, οι λαοί γράφουν και την ιστορία. Οι Έλληνες ξανάρχονται…».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης