Στα Τίρανα ο Ν. Δένδιας – Η ατζέντα της επίσκεψης

Την Αλβανία επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με την Αλβανίδα ομόλογό του Όλτα Χάκα

Oι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, στη συνέχεια, θα λάβουν χώρα διευρυμένες συνομιλίες και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο περί τις 11:10. Επίσης ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του υπουργού Εξωτερικών.

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στην πορεία των διμερών σχέσεων σε ευρύ φάσμα τομέων, σε τρέχουσες διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και σε θέματα σχετικά με την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας την παραμονή του στα Τίρανα, ο κ. Δένδιας θα επισκεφθεί το Αρσάκειο Ελληνοαλβανικό Κολλέγιο, καθώς και το Αλβανοαμερικανικό σχολείο «Πρωταγωνιστές», το οποίο λειτουργεί υπό το ίδρυμα «Πνοή Αγάπης» της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Αλβανία τον Οκτώβριο του 2020 και τον Μάιο του 2022, ενώ η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας επισκέφθηκε την Ελλάδα στις αρχές Δεκεμβρίου.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης