Στα ελληνοτουρκικά δεν υπάρχει μέση οδός, είπε ο Γεραπετρίτης-«Κάποιος πρέπει να υποχωρήσει και αυτός δεν θα είναι η Ελλάδα»

Με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που μετέχουν στην Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, είχε συνάντηση ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα 151 της Βουλής και κατά τη διάρκειά της ο κ. Γεραπετρίτης παρουσίασε τις θέσεις, αλλά και τις κόκκινες γραμμές  του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σε ό,τι αφορά την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Τουρκία.

Σε ερωτήσεις βουλευτών για ελληνοτουρκικα ο Γεραπετριτης φέρεται να είπε:

"Σε αυτό το θέμα δεν υπάρχει μέση οδός. Με τον Φινταν έχουμε να συζητήσουμε 2 θέματα - Ότι η μόνη διαφορά μας είναι η ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα και τίποτε άλλο και το πλαίσιο που μπορεί να λυθεί αυτή η διαφορά είναι του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου Θάλασσας. 

Εμείς έχουμε μια θέση Α και η Τουρκία έχει μια θέση - Α. Δεν υπάρχει μέση οδός. Πρεπει κάποιος να υποχωρήσει και να είστε σίγουροι ότι αυτός δεν θα είναι η Ελλάδα. Αλλιώς σταματάει ο διάλογος γι αυτό το θέμα. 

Σημειωνέται ότι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στη συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν στην Αθήνα."

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης