Στέλεχος γερμανικής βιομηχανίας όπλων: Στην Ελλάδα χωρίς μίζα δεν μπορούσες να υπογράψεις συμβόλαιο

"Χωρίς μίζα, δεν μπορούσες να συνάψεις συμβόλαιο στην Ελλάδα"! Αυτή είναι η εξήγηση του ηλικίας 72 ετών πρώην μάνατζερ της Krauss-Maffei Wegmann (KMW) που ογοδοτεί από το Σάββατο σε δικαστήριο του Μονάχου. 

Σύμφωνα μάλιστα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ο κατηγορούμενος ανέφερε στο δικαστήριο ότι "ήταν γνωστό ότι στις χώρες της νότιας Ευρώπης δεν θα μπορούσαν να συναφθούν συμβόλαια χωρίς να γίνουν αυτές οι πληρωμές"

Η γερμανική εισαγγελία εκτιμά ότι για την προμήθεια 24 οβιδοβόλων συνολικής αξίας 188 εκατομμυρίων ευρώ το 2001 είχαν πληρωθεί «μίζες» ύψους 7,9 εκατομμυρίων ευρώ, ενδεχομένως και στον τότε υπουργό Άμυνας στην Ελλάδα.

Τα χρήματα αυτά φερόταν να έχει καταβάλει έλληνας σύμβουλος ή διαμεσολαβητής της KMW, χρεώνοντάς τα ως «έξοδα για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών».

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος έχει προφυλακιστεί από τον Ιανουάριο, κατέθεσε τη δυσαρέσκειά του γιατί ο μισθός του δεν ξεπερνούσε τα 6.000 ευρώ καθαρά- μία αμοιβή «κάτω του μέσου όρου», όπως είπε. Η έρευνα της εισαγγελίας του Μονάχου συνεχίζεται. Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, στους υπόπτους περιλαμβάνονται και πρώην βουλευτές του γερμανικού κοινοβουλίου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης