Σοκ από τους τζιχνατιστές των Πανεπιστημιων - Επέμβαση εισαγγελέα

Άμεση παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με τά την σοκαριστική επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνων, από ομάδες που προσδιορίζονται ως αναρχικοί. Οι κουκουλοφόροι, βιαιοπράγησαν εναντίον του και κατέστρεψαν ολοσχερώς την αίθουσα της πρυτανείας.

Η εισαγγελική παρέμβαση εκδηλώθηκε για να διερευνηθεί σε όλη του την έκταση η εν λόγω επίθεση, που προκάλεσε αποτροπιασμό και πολιτική καταδίκη.

Τις έρευνες με εισαγγελική εντολή θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες και να κινηθούν οι διαδικασίες για αδικήματα όπως παράνομη βία, διακεκριμένες φθορές κ.α. Σε δηλώσεις καταδίκης ήδη έχουν προβεί τόσο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως όσο και ο υπουργός Προσταςίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Πάντως, οι φωτογραφίες με τις εκτεταμένες φθορές μέσα στην αίθουσα της πρυτανείας όπως και εκείνη με τον πρύτανη στο λαιμό του οποίου έχουν κρεμάσει ταμπέλα με το σύνθημα «αλληλεγγύη στις καταλήψεις» έχουν προκαλέσει σόκ για τη βιαιότητα των δραστών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης