Πώς η Ελλάδα είναι ανήμπορος θεατής της καταστροφής της!

Η βαθύτατη κρίση - παρακμή στην Ελλάδα περιγράφεται με μια απλή φράση: Ένώ όλοι γνωρίζουν ότι η χώρα καταστρέφεται από ακυβερνησία και συνεχή ψευδολογία, κανένας δεν μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση ούτε κόμματα ούτε πολίτες! 

Ο κ. Τσίπρας εντελώς μόνος και χωρίς να τον εμποδίζει τίποτε, καθημερινά ψευδόμενος και κατασκευάζοντας συνεχώς εχθρούς κερδίζει το χρόνο  που χρειάζεται προκειμένου να διαμορφώσει τις συνθήκες πολιτικής ηγεμονίας στη χώρα και εγκατάστασης καθεστώτος.

Το σχέδιο Τσίπρα και της μικρής ομάδας γύρω του που κυβερνά, είναι να επιτύχει έλεγχο των προσφυγικών ροών με τη συνεργασία της Τουρκίας και να  ολοκληρώσει την πρώτη αξιολόγηση. Αμέσως μετά να γίνει η έναρξη των διαδικασιών ρύθμισης του δημοσίου χρέους. 

Με τα παραπάνω δημιουργείται μια "εικονική πραγματικότητα" δήθεν επιτυχιών στην οποία θα βασιστεί ώστε να ισχυριστεί ότι "η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα", έρχεται η ανάπτυξη, δεν υπάρχουν στο μέλλον άλλα δυσμενή μέτρα και πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την 4ετία.

Αυτή η "εικονική πραγματικότητα" δεν είναι δυνατόν να διορθώσει τίποτε βέβαια. Η ακυβερνησία δεν μπορεί να υποκατασταθεί με ψευδείς διπλωματικές νίκες. Τα βόρεια σύνορα δεν θα ανοίξουν και οι ροές έστω και περιορισμένα θα συνεχίζονται. Η οικονομία δεν αντέχει και τα μέτρα που θα συμφωνηθούν θα φέρουν νέο κύμα αντιδράσεων Οι στόχοι δεν πρόκειται να επιτευχθούν όποτε θα μιλάμε πάλι για χαμένες θυσίες.

Δείτε τι συμβαίνει όμως: Ενώ η λαϊκή οργή είναι δεδομένη και ο λαός αισθάνεται προδομένος, οργισμένος κι απογοητευμένος, δυσπιστεί  και αμφισβητεί πλέον τον κ. Τσίπρα, ούτε η ΝΔ (ακόμη) ούτε τα άλλα κόμματα είναι σε θέση να εμφανιστούν ως η επόμενη ημέρα για την χώρα.

Ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης δίνει εσωκομματική μάχη να περιορίσει τους βολεμένους, να αλλάξει το καταστατικό, να φέρει νέα πρόσωπα, να ετοιμάσει ρεαλιστικό κυβερνητικό σχέδιο. Όλα αυτά θέλουν χρόνο. Πρέπει πρώτα να καθαρίσει τα του οίκου του και μετά να πείσει τους πολίτες ότι θα είναι αυτός που χρειάζεται η χώρα. Θα τα κατάφέρει αλλά ο χρόνος βοηθά τον Τσίπρα να παραμένει στην εξουσία μιας ακυβέρνητης Ελλάδας.

Με ένα λαό σε οργή αλλά και με μια αντιπολίτευση σε αδυναμία, μια ολόκληρη Ελλάδα είναι ένας ανήμπορος θεατής των φτηνών σχεδιασμών που επί 14 μήνες επιχειρεί η ομάδα Τσίπρα, χωρίς τίποτε να τον απειλεί (ακόμη). Αυτή είναι η μέγιστη παρακμή για την χώρα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης