Πότε θα πάρουν πίσω τον ηλίθιο φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης;

Πότε ακριβώς περιμένει η κυβέρνηση να καταργήσει τον ηλίθιο φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης; Επιστήμονες σχεδόν έντρομοι δήλωσαν ότι "ένας βαρύτερος χειμώνας, θα είναι καταστροφικός για το περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων". Τα έσοδαεπίσης  ήσαν λιγότερα και ο κλάδος των καυσίμων βουλιάζει. Τέλος μετράμε και νεκρούς. Τι περιμένουν οι οικονομικοί φωστήρες; 

Στο μεταξύ μετά τον θάνατο των δυο φοιτητών, φοιτητές και οι σπουδαστές της Λάρισας με πορείες τους  κατήγγειλαν «την πολιτική που στερεί τη θέρμανση από το λαό και τα παιδιά του» και ζήτησαν «κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ» στα καύσιμα για τη θέρμανση και «δωρεάν και ασφαλή στέγαση και συνθήκες σπουδών».

Ανάλογες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας του Ηράκλειου, από φοιτητές, εκπαιδευτικούς και πολίτες, εναντίον των μέτρων της τρόικας και της κυβέρνησης, αλλά και της ανέχειας με αποκορύφωμα, όπως ανέφεραν, τον θάνατο των δύο φοιτητών στη Λάρισα.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με βασικό σύνθημα «Φτάνει πια» ζητώντας μεταξύ άλλων να μπει τέλος στα μέτρα που οδηγούν στην κατάρρευση της κοινωνικής συνοχής.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης