Πόπη Τσαπανίδου: Έχει χτιστεί ένα κράτος πάνω στα ρουσφέτια

Για τις ευθύνες στην τραγωδία των Τεμπών, για τις υποψηφιότητες Καραμανλή - Πολάκη και για τις εκλογές, μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

Η Πόπη Τσαπανίδου μίλησε για την τραγωδία των Τεμπών, που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους και σχολίασε την συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και την στάση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για «κρεσέντο κυνισμού».

«Δεν μπορείς να ζητάς από παιδιά που ήταν στο τρένο να “βάλουν πλάτη”»

«Δεν έχει να κάνει με κατηγορία, επειδή είμαστε αντιπολίτευση, ότι δηλαδή απευθύνεται επιθετικά στην κυβέρνηση η αντιπολίτευση και το αντίθετο και μπαίνουμε σε αυτή την «κοκορομαχία». Στην προκειμένη περίπτωση είδαμε όλοι τη συνέντευξη του πρωθυπουργού και αν δεν την είδαν μπορούν να μπουν να την δουν.

Όντας πολλά χρόνια δημοσιογράφος, μπορώ να το δω και από μία άλλη ματιά. Αυτή η συνέντευξη ήταν κάτι από την πρώτη στιγμή εμένα με έκανε να αισθανθώ πολύ άσχημα, γιατί οι πρώτες ερωτήσεις ήταν αυτές που περίμενε ο κόσμος, είχε βγάλει και το trailer ο κ. Θεοδωράκης, ερωτήσεις επιζώντων από το δυστύχημα. Και στην πρώτη ερώτηση κιόλας μίας κοπέλας που είπε ότι φοβάται για το εάν θα πρέπει να φύγει ή να μείνει στη χώρα, και τι την συμβουλεύει ο πρωθυπουργός, είδαμε τον πρωθυπουργό να απαντάει γελώντας και να της ζητάει να «βάλει πλάτη». Αυτό τι είναι; Κατά τη γνώμη μου είναι μία απουσία συναισθήματος, δεν μπορεί να αντιληφθεί ο πρωθυπουργός το συναίσθημα όχι μόνο των ανθρώπων που βρέθηκαν στο τρένο αλλά και της κοινωνίας που παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα όλη αυτήν τραγωδία να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. 

Δεν μπορείς να ζητάς από παιδιά που ήταν στο τρένο να “βάλουν πλάτη”. Μπορείς μόνο να τους ζητήσεις συγγνώμη που μέχρι και 15 μέρες πριν από το δυστύχημα ο αρμόδιος υπουργός έβγαινε στη Βουλή και έλεγε ότι είναι ντροπή να θέτουμε θέματα ασφάλειας των επιβατών στα τρένα, είτε μιλούσε για τον «Μουντζούρη», είτε για άλλο τρένο. Δεν ήταν ειλικρινής η συγγνώμη του», είπε αρχικά.

«Δεν θέλω να μπω στο θέμα των ευθυνών για το Μάτι, ποιος φταίει και ποιος δεν φταίει, νομίζω ότι έχουν γίνει πολύ αναλυτικές κουβέντες ίσως και σε πιο πρώιμο χρόνο από ό,τι θα έπρεπε κανονικά και ο κόσμος έχει βγάλει συμπεράσματα. Θα μείνω στο γεγονός ότι δεν μπορείς ως κυβέρνηση επί 4 χρόνια να μην κάνεις αυτά που ρέπει έτσι ώστε να μην φτάσουμε σερ αυτή την τραγωδία. Δεν ήταν κάτι που οφείλεται σε φυσικά φαινόμενα ή στην κακιά στιγμή, μιλάμε για μετωπική σύγκρουση», συμπλήρωσε η κ. Τσαπανίδου.

Για τα ρουσφέτια και για το γεγονός ότι η τωρινή πρόεδρος της ΡΑΣ μπήκε το 2017, και δεν είχε εμπειρία και γνώσεις πάνω στο θέμα, και για το εάν αυτό θεωρείται πολιτικό ρουσφέτι, η κ. Τσαπανίδου ανέφερε πως, «μην καθίσουμε να κάνουμε τέτοιες συγκρίσεις. Να σας πάω στο ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ; Επτά μέλη έχει και τα 7 είναι κομματικά στελέχη της ΝΔ. είναι πολιτευτές, είναι υποψήφιοι βουλευτές που είχαν αποτύχει».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης