Πως το σχέδιο Βαρουφάκη " έπνιξε" την κυβέρνηση και τον Τσίπρα

Σήμερα η Ελλάδα πληρώνει άλλη μια δόση στο ΔΝΤ - αυτή τη φορά 770 εκατ. ευρώ, έχει δοθεί ήδη η σχετική εντολή - από τα ήδη άδεια ταμεία της χώρας. Πριν λίγες ημέρες μάλιστα είχε δώσει πάλι στο ΔΝΤ άλλα 200 εκατ. ευρώ για τόκους. Πρόκειται για έργο... Βαρουφάκη που ήδη έχει αποδειχθεί καταστροφικό για την χώρα.
Ο κ. Βαρουφάκης έπεισε την κυβέρνηση Τσίπρα να ακολουθήσει την εξής πρακτική:

1. Να μην πάρει η κυβέρνηση τα 7,2 δισ. ευρώ που ήταν η τελευταία δόση του προηγούμενου μνημονίου γιατί η Ελλάδα... ""δεν τα χρειάζεται", ενώ είναι καταστροφικό "να δανείζει η ΕΕ μια χρεοκοπημένη χώρα - αυτό έκανε με την Ελλάδα τόσο καιρό και δεν υπήρξε αποτέλεσμα"!

2. Ζητήθηκε 4μηνη παράταση για να υποβάλλει η Ελλάδα την τελική της πρόταση στους δανειστές ώστε να υπάρξει μια τελική συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Δηλαδή το σχέδιο Βαρουφάκη ήταν να μη πάρουμε χρήματα και μέχρι το τέλος Ιουνίου να συζητάμε. Όμως υπήρχαν δόσεις που έπρεπε να καταβληθούν, συντάξεις, μισθοί, δημόσια έργα, υποχρεώσεις του ΕΣΠΑ, επιδοτήσεις κ.α.

Με το σχέδιο Βαρουφάκη δεν πληρώνουν τίποτε εντός της χώρας, παρακράτησαν χρήματα που δεν είναι δικά της (όπως το ΕΣΠΑ), θέλουν να βάλουν χέρι και στα αποθεματικά των Δήμων ,της ΔΕΗ, των ΝΠΔΔ και όπου αλλού μπορεί, για να πληρώνουν τους δανειστές!

Με αυτόν το σχεδιασμό η Ελλάδα έγινε ΕΝΑΣ ΕΥΚΟΛΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ για τους δανειστές αφού κυριολεκτικά χρεοκοπήσαμε και οικονομικά και πολιτικά. Ακόμα και το Δημοψήφισμα που το εμφάνισαν ως απειλή κατάντησε να είναι είναι μια πράξη χωρίς νόημα (πάντα είσαι με άδεια Ταμεία, είτε με δημοψήφισμα είτε όχι). Ο ίδιος ο Σόιμπλε είπε να το... κάνουν!

Εντυπωσιακή είναι η στάση των δανειστών και κυρίως της ΕΕ (διάβαζε Σόιμπλε). Τηρούν κατά γράμμα ότι ζήτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (πάρτε χρόνο, όχι χρήμα) και όλα δουλεύουν γι αυτούς! Απλώς προσέχουν αν λείπουν χρήματα από την Ελλάδα για κάποια τρέχουσα δόση να τα συμπληρώνουν μέσω Ντράγκι που οριακά επιτρέπει στην κυβέρνηση να δανειστεί από τις... ελληνικές Τράπεζες "το ποσό που πρέπει".

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης