Πως τα σχέδια επί χάρτου του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται... κομφετί - Η Ελλάδα πάντα ακυβέρνητη σε πορεία καταστροφής

Ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε είχε σχέδιο για την διακυβέρνηση της χώρας και είναι πλέον ολοφάνερο ότι δεν θα έχει ούτε στο μέλλον. Η κουλτούρα του κόμματος ήταν πάντοτε τακτικισμοί για επικοινωνιακά οφέλη και λαίκισμός ώστε να προσελκύσει όσους περισσότερους τους πιστέψουν.

Οι τακτικισμοί του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση ξεκίνησαν με το δημοψήφισμα (γραμμή Λαφαζάνη) που έφερε χειρότερο μνημόνιο από αυτό που πρότειναν οι εταίροι, capital control που θα συνεχίζονται για μήνες κ.ο.κ.

Επόμενος τακτικισμός οι εκλογές (γραμμή Παππά) που απέβλεπαν στην απαλλαγή τους από τους Λαφαζανικούς και την λαϊκή έγκριση του μνημονίου που ερχόταν.Ο γύρος κερδήθηκε οπότε εφάρμοσαν τον επόμενο τακτικισμό: Υπογράψτε το μνημόνιο ως έχει! (Ναι σε όλα).

Ο τακτικισμός αυτός είχε την εξής λογική: α) Το έχουν εγκρίνει όσοι μας ψήφισαν, δεν υπάρχει ηθικό πρόβλημα β) Δεν θα έχουμε παζάρια με τους δανειστές όπως η κυβέρνηση Σαμαρά, για να πάρουμε τα νέα δανεικά άμεσα γ) Λίγους μήνες μετά το εφαρμοζόμενο πλέον μνημόνιο, θα το εμφανίζουμε ως παρελθόν (το τελευταίο, δεν θα έχουμε άλλο) οπότε θα ανοίξει η συζήτηση για το ωραίο μέλλον, ξέρετε, αυτό της ανάπτυξης,

Ωραία ήσαν όλα αυτά επί χάρτου, όμως όλα κουρελιάστηκαν στην πράξη. Η κυβέρνηση εχει απέναντί της μια εξοργισμένη αντιμνημονιακή κοινωνία (που την είδαν την έγκριση του μνημονίου;), δανειστές που δεν δίνουν την τρέχουσα δόση αν δεν βγουν και τα σπίτια των φτωχών σε πλειστηριαμούς, επιχειρηματίες που δραπετεύουν σε γύρω χώρες για να επιβιώσουν.

ΟΛΟΙ εναντίον των τακτικιστών του ΣΥΡΙΖΑ που πάντως έχουν έτοιμες νέες τακτικές επιβίωσης, όπως την πρόσκληση στον Λεβέντη, ίσως εκλογές με απλή αναλογική για να διασπαστούν κόμματα της αντιπολίτευσης, οικουμενική κυβέρνηση για να μοιραστεί την ευθύνη της αποτυχίας.

Τα παραπάνω θα τα ζήσουμε μέσα στο 2016 δεδομένου ότι τα κρατικά έσοδα καταρρέουν, οι 100 δόσεις καταργούνται στην πράξη, οι οφειλέτες Δημοσίου θα φτάσουν τα 5.000.000 (!), ο κοινωνικός και οικονομικός ιστός της χώρας καταστρέφεται ολοκηρωτικά, η τυφλή βία και οι παρανομίες θα πολλαπλασιαστούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει χαμένα πια. Δεν ξέρει τι να κάνει, πάντα δεν έχει σχέδιο και η ακυβέρνητη Ελλάδα σύντομα θα τον τιμωρήσει, ο τρόπος θα βρεθεί.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης