Προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για στήριξη των εργαζομένων

Mε τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο και τον αναπληρωτή γραμματέα οργανωτικού, Θάνο Βασιλόπουλο, συναντήθηκε το μεσημέρι η Φώφη Γεννηματά στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπεύθυνος του αρμόδιου κοινοβουλευτικού τομέα, Γιώργος Μουλκιώτης, και οι υπεύθυνοι τομέων Εργασίας και Συνδικαλιστικού, Χρήστος Μέγας και Γιώργος Βασιλόπουλος.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι «η εργασία είναι βασικός επιταχυντής της ανάπτυξης» και επέκρινε την κυβέρνηση ότι «επιλέγει να πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι το μάρμαρο της κρίσης» επικαλούμενη την έκθεση Πισσαρίδη ως ενδεικτική για τις αντιλήψεις και τις επιλογές της κυβέρνησης. «Με την εφαρμογή του δόγματος "μισή δουλειά-μισός μισθός".

Με επιδόματα φτώχειας Την υπονόμευση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων», ανέφερε η κ. Γεννηματά και τόνισε ότι απαιτούνται «να ληφθούν άμεσα μέτρα για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία» .
Πρότεινε άμεσα μέτρα στήριξης των εργαζομένων, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους και τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους, τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

«* Την εφαρμογή Προγράμματος Επιδότησης Εργασίας (αντί του αποτυχημένου ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ) για τις επιχειρήσεις που υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης, με κάλυψη από το κράτος του 40% του μισθού των εργαζομένων. Με αντάλλαγμα την διατήρηση των θέσεων εργασίας , των υφιστάμενων συμβάσεων και των δικαιωμάτων.

* Την κάλυψη όλων των εργαζόμενων που χάνουν την δουλειά τους, αλλά και των ήδη ανέργων με αυξημένα επιδόματα ανεργίας.

* Εγγυημένο αξιοπρεπές εισόδημα για τους φθινοπωρινούς-χειμερινούς μήνες σε όλους τους εργαζόμενους εποχιακά στον τουρισμό και στην εστίαση. Χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, μέριμνα για την χορήγηση του επιδόματος αδείας και του δώρου Χριστουγέννων.

* Την κήρυξη ως υποχρεωτικών όλων των κλαδικών συμβάσεων εργασίας που υπογράφονται με πρώτη αυτή του επισιτισμού.».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης