Πολιτικά η Ελλάδα ερημοποιήθηκε. Επίτροποι κυβερνούν μια χώρα χωρίς πολιτικό σύστημα και Σύνταγμα

Η Ελλάδα είναι πολιτικά μια απέραντη έρημος. Από την μια δεν λειτουργεί κανένας πολιτικός θεσμός και από την άλλη Επίτροποι θα ελέγχουν τα πάντα. Μια καταγραφή του τι δεν λειτουργεί σε αφήνει πραγματικά άφωνο:

* Δεν λειτουργεί το υπουργικό συμβούλιο της χώρας. Για κανένα απολύτως θέμα δεν παίρνει αποφάσεις. Αν χρειαστεί, ομόφωνα συνυπογράφουν τα μέλη του, την όποια εντολή του πρωθυπουργού.

* Δεν λειτουργεί η Βουλή. Φτάσαμε στο σημείο ένας πακτωλός ανόμοιων μέτρων να ψηφιστούν με... ένα άρθρο! Όποιος βουλευτής διαφωνύσε διαγραφόταν.

* Δεν λειτουργεί η ιδιότητα του βουλευτή. Δεν ερωτάται για τίποτε, έχει απολύτως διακοσμητικό ρόλο. Μπορεί μόνο να υπερασπίζεται τα μέτρα (για τα οποία δεν τον ρώτησαν) στα τηλεπαράθυρα.

* Δεν λειτουργούν τα κόμματα. Δεν συνεδριάζουν τα όργανά τους, δεν παράγουν πολιτική, δεν επικοινωνούν με την κοινωνία, είναι φορείς - σφραγίδες.

* Δεν λειτουργεί ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι διακοσμητικός, υπογράφει τα πάντα, δεν έχει την ελάχιστη εξουσία.

* Δεν λειτουργεί το κράτος. Γερμανοί Επίτροποι τοποθετούνται σε υπουργεία, Δήμους και άλλους φορείς με υπερεξουσίες. Θα παρακολουθούν την δράση τους και ανάλογα θα φορολογούν, θα μετατάσσουν υπαλλήλους ή θα περικόπτουν δαπάνες και δραστηριότητες.

Ιδού η ανοχύρωτη πολιτικά και Συνταγματικά Ελλάδα τι θα ζει ανά φορέα:

1. ΔΗΜΟΙ: Σε περίπτωση που οι Επίτροποι διαπιστώνουν απόκλιση από τους τριμηνιαίους δημοσιονομικούς στόχους άνω του 10%, τότε θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την επαναφορά του προϋπολογισμού εντός στόχων. Εάν, όμως, διαπιστώσει για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο απόκλιση άνω του 10%, τότε ο Δήμος θα υπάγεται υποχρεωτικά σε «πρόγραμμα εξυγίανσης»

2. ΔΕΚΟ: Έλεγχοι ανά τρίμηνο και περικοπές αν οι ισολογισμοί δεν βγαίνουν. Αν συνεχίζεται η κακοδιαχείρηση θα εξοστρακίζονται τα ΔΣ, τα μέλη των οποίων θα παύονται από τα καθήκοντά τους.

3. ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ: Περικοπές πιστώσεων εφόσον δεν έχουν τηρήσει το οικονομικό χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί σε ετήσια βάση.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης