Ποιός κυβερνά αυτή την χώρα; (Τούτες τις κρίσιμες στιγμές;).

Παπαδήμος-Παπανδρέου-Σαμαράς-Καρατζαφέρης

Η Ελλάδα βιώνει την κρισιμότερη περίοδο των τελευταίων 60 χρόνων. Καταχρεωμένη, με τον κοινωνικο-οικονομικό της ιστό να διαρρηγνύεται, διεθνώς να περιθωριοποιείται αφού εμφανίζεται αναξιόπιστη, ενώ οι πολίτες της διολισθαίνουν στην φτώχεια και την ανεργία.Σ΄ αυτές τις συγκλονιστικά κρίσιμες στιγμές που η χώρα δίδει αγώνα επιβίωσης, τίθεται ένα ερώτημα:

- Ποιός κυβερνά σήμερα την Ελλάδα;

  • Ο Γ. Παπανδρέου όχι. Ασχολείται με το θέμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και το σενάριο της... δυαρχίας που επινόησε για να αποχωρήσει "μένοντας"!
  • Ο Α. Σαμαράς όχι. Έχει δώσει εντολή αναμονής στα στελέχη της ΝΔ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση και αναζητεί ημερομηνίες... εκλογών. Στην αρχή ήταν ανυποχώρητος στην 19η Φεβρουαρίου. Τώρα είναι ανυποχώρητος "πριν το Πάσχα" κ.ο.κ.
  • Ο Κ. Καρατζαφέρης όχι. Αυτός θέλει... ανασχηματισμό(!), νέα ηγεσία στο... ΠΑΣΟΚ και διάφορα άλλα για να μείνει στην κυβέρνηση!

Οι τρείς πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης δεν κυβερνούν λοιπόν. Περί άλλων τυρβάζουν. Μα... ποιός κυβερνά; Όταν π.χ. ο κ. Βορίδης αποφασίζει να μην υπογράψει για το τζαμί της Αθήνας, εκφράζει το όλον της κυβέρνησης, ή ... μόνο τον εαυτό του; Όταν ο κ. Ροντούλης ανατρέπει την συγχώνευση ΔΟΥ στην εκλογική του περιφέρεια; Εκατοντάδες μικροαποφάσεις -πλην των οικονομικών- είναι έργο κυβερνητικό ή ατομική πολιτική κάθε υπουργού που δεν ρωτά κανέναν;

Το ερώτημα λοιπόν παραμένει. Ποιός κυβερνά σήμερα την Ελλάδα;

Η απάντηση συγκλονίζει. ΚΑΝΕΝΑΣ..!

Στην οικονομία ο κ. Βενιζέλος υλοποιεί ότι ακριβώς απαιτεί η τρόικα με την βοήθεια του κ. Παπαδήμου. Δεν υπάρχει εθνική πολιτική ούτε σχέδιο. Δεν υπάρχει τίποτα. Απλώς οι εντολές των Ευρωπαίων πρέπει να γίνουν νόμοι της Βουλής και το δίδυμο Βενιζέλου-Παπαδήμου έχει αναλάβει την γραφειοκρατία. Σε όλα τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν την χώρα, (κοινωνία,εξωτερική πολιτική,Πολιτισμός,Υγεία, Αθλητισμός, Εκκλησία, Δικαιοσύνη κ.λπ.), κάθε υπουργός "αποφασίζει και διατάζει" όπως αυτόε ξέρει.

Μοιάζει πολύ... "χοντρό" για νάναι αληθινό αλλά δυστυχώς είναι έτσι: Κανείς δεν κυβερνά σήμερα την Ελλάδα. Στο αεροσκάφος "Ελλάδα", υπάρχουν φροντιστές, αεροσυνοδοί και άλλοι, όμως πάει με αυτόματο πιλότο. (Όσο πάει).

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης