Πιθανό δεύτερο γύρο στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ Αχτσιόγλου – Κασσελάκη, προβλέπει ο Φαναράς

«Το μόνο που μπορώ να πω με σχετική βεβαιότητα, είναι ότι φαίνεται ότι δεν θα κλείσει αυτή η αναμέτρηση την Κυριακή, ότι κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε και δεύτερο γύρο και σε αυτόν το δεύτερο γύρο μοιάζουν να είναι οι βασικοί διεκδικητές αυτοί οι δύο, η κ. Αχτσιόγλου και ο κ. Κασσελάκης», δήλωσε ο επικεφαλής της Metron Analysis Στράτος Φαναράς, σχολιάζοντας τις εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Φαναράς, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» αναφορικά με τη χθεσινή δημοσκόπηση που εμφανίζει τον κ. Κασσελάκη να προηγείται κατά 8 μονάδες θα ψηφίσουν, διευκρίνισε ότι το ποσοστό αφορά στο κοινό «που δηλώνει ότι πιθανόν να πάει να ψηφίσει». Όπως εξήγησε, «όλα αυτά έχουν μεγάλο βαθμό αβεβαιότητας».

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι το σαφές προβάδισμα που έχει η κ. Αχτσιόγλου στο σύνολο του εκλογικού σώματος, τόσο σε δημοτικότητα όσο και σε εικόνα, σταδιακά, όσο πηγαίνουμε προς ένα σκληρό πυρήνα ο οποίος σκέφτεται να πάει να ψηφίσει στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής, μειώνεται υπέρ του κ. Κασσελάκη και εξισορροπείται ή και σε ορισμένα σημεία περνάει μπροστά ο κύριος Κασσελάκης και βασικά σε ένα, το οποίο είναι ότι σε αυτούς που σκέφτονται να πάνε να ψηφίσουν του δίνεται ένα πρόκριμα ως ικανότερο να αντιμετωπίσει και να κερδίσει στο μέλλον τον κ. Μητσοτάκη» προσέθεσε ο κ. Φαναράς.

«Από εκεί και πέρα, επειδή ακριβώς δεν έχουμε ένα σταθερό εκλογικό σώμα, δεν μπορούμε να μετρήσουμε και πρόθεση ψήφου. Είναι παρεμφερές το μέγεθος της προτίμησης, αλλά δεν πρέπει να το ταυτίσουμε με την πρόθεση ψήφου. Και εξάλλου μπορεί όλη αυτή η εικόνα και αυτή η αποτύπωση να κινητοποιήσει διαφορετικές δυνάμεις την Κυριακή στην κάλπη, άρα ας είμαστε επιφυλακτικοί» συμπλήρωσε.

Οριακό το αποτέλεσμα της προτίμησης
Όσον αφορά στην εξέλιξη του β’ γύρου, ο κ. Φαναράς σημείωσε ότι «είναι τόσο οριακό το αποτέλεσμα της προτίμησης που ούτε και αυτό βοηθάει». «Είναι δηλαδή 45-44 μπροστά στην προτίμηση ο κ. Κασσελάκης και στην παράσταση νίκης είναι 37-33 μπροστά η κυρία Αχτσιόγλου, η οποία βέβαια είναι μπροστά στην παράσταση νίκης και στο σύνολο και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα λοιπόν αυτό δείχνει ότι εδώ δεν έχουμε παγιωμένες προτιμήσεις, αλλά προτιμήσεις σε εξέλιξη».

Ερωτηθείς για το εάν στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν τον «αντι-Μητσοτάκη», όπως και στη ΝΔ έψαχναν τον «αντι-Τσίπρα», ο επικεφαλής της Metron Analysis απάντησε: «Έτσι φαίνεται. Είναι πολύ σωστή η σκέψη και η σύγκριση. Φαίνεται ότι αυτό που κυριαρχεί σε αυτούς που θέλουν να πάνε να ψηφίσουν σε αυτή τη διαδικασία, θα έλεγα είναι το ρηθέν του Ντενγκ Ξσιάο Πινγκ που είναι άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια».
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης