ΠΑΣΟΚ: Εις τα εξ' ων συνετέθη...!

ΠΑΣΟΚ: 

Το κυβερνών κόμμα παρουσιάζει σημεία διάλυσης, ακυβέρνητο, χωρίς τίποτα να λειτουργεί και εντελώς αποκομμένο από τα κοινωνικά στρώματα που κάποτε εκπροσωπούσε.

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ τους τελευταίους μήνεςς. Διαλύεται σε όλα τα επίπεδα, αφού παρατηρούνται ισχυρές τάσεις φυγής στελεχών, μελών και βουλευτών του.

Το ΠΑΣΟΚ ανήλθε στην εξουσία το 2009 με 160 βουλευτές. Σήμερα έχει 153, ενώ φαίνεται να είναι βέβαιη και η αποχώρηση της Βάσως Παπανδρέου (που είπε ''ψηφίζω για τελευταία φορά ναι'') οπότε θα μείνει με 152. 

Ήδη έχουν δημιουργηθεί τρεις νέοι σχηματισμοί εκτός ΠΑΣΟΚ.

 * Το '' Άρμα Πολιτών '' υπό τον Γιάννη Δημαρά που στις δημοσκοπήπεις κινέίται γύρω στο 2-2,5%

 * Οι '' Ελεύθεροι Πολίτες '' υπό τον κ. Οικονόμου

 * Η νεοσύστατη κίνηση με Δοξιάδη, Φλωρίδη, καθηγητές Πανεπιστημίων κ.α.

Παράλληλα συγκροτημένες ομάδες ΠΑΣΟΚ έχουν πήδη προσχωρήσει σε κόμματα της Αριστεράς, (Δημοκρατική Αριστερά, ΣΥΡΙΖΑ κ.α).

ΚΟΜΜΑ ΣΦΡΑΓΙΔΑ

Το ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι εντελώς διαλυμένο ως κόμμα, αφού δεν λειτουργεί τίποτε στο εσωτερικό του. Είναι ''μαγαζί'' του προέδρου. Αυτός έχει την σφραγίδα και τα κλειδιά.

Φυσικά, δεν υπάρχει καμία μέριμνα μέσα από το ΠΑΣΟΚ, να επικοινωνήσει με τα κοινωνικά στρώματα που κάποτε εκπροσωπούσε. Τι σημαίνει αυτό; Πως το ΠΑΣΟΚ χάνει ταχύτατα και ψηφοφόρους εκτός από στελέχη, σε τέτοιο βαθμό που θεωρείται βέβαιο ότι στις επόμενες εκλογές θα πάρει ποσοστό οδυνηρής ήττας.

ΟΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ

Στο μεταξύ φαίνεται να υπάρχουν έντονες διεργασίες στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ από τρεις τουλάχιστον πόλους.

 * Οι Παπανδρεΐκοί (του Ανδρέα...) που θέλουν ένα λαΐκό ΠΑΣΟΚ μακράν του μνημονίου.

 * Οι Παπανδρεΐκοί (του Γιώργου) που στηρίζουν τον νυν πρόεδρο τους εκδίδοντας μάλιστα και κοινή επιστολή στήριξης.

 * Οι Σημιτικοί που βλέπουν ότι αν δεν επέμβουν, το ΠΑΣΟΚ θα διαλυθεί ... '' μόνο του''...!

Όλα τα παραπάνω οφείλονται μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης που '' δεν ρωτά, δεν υποστηρίζει κανέναν και οδηγεί τη χώρ;α στα χειρότερα ''.

Στελέχη και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ αποχωρούν, βλέποντας ότι δεν έχουν πια ούτε λόγο, αλλά ούτε και εισακούονται για οτιδήποτε.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης