Παραιτήθηκε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού

Την παραίτησή του υπέβαλε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. 

«Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό» αναφέρεται σε λιτή ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Το όνομά του αναφερόταν σε δημοσίευμα για την υπόθεση του λογισμικού παρακολουθήσεων Predator, με τον ίδιο να διαψεύδει κατηγορηματικά την όποια εμπλοκή στην υπόθεση. Σε χθεσινή ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε: 

«Ο μίτος των παρακολουθήσεων ξεδιπλώνεται και οδηγεί στο Μέγαρο Μαξίμου και στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη.  Μετά την παραδοχή του επικεφαλής της ΕΥΠ στη Βουλή πως παρακολουθούσαν τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη όταν ερευνούσε σκάνδαλα διαφθοράς, τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτει η έρευνα της ΕφΣυν και των ReportersUnited δείχνουν πως πίσω από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων κρύβεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. 

Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη τελικά αντί να ακούει και να λύνει τα προβλήματα των πολιτών, φτιάχτηκε για να ακούει τις συνομιλίες τους.  Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις σε όλα τα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν από τη δημοσιογραφική έρευνα σε σχέση με τη δραστηριότητα του Γενικού του Γραμματέα κ. Δημητριάδη».​

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης