Πέμπτο κόμμα τώρα το... ΠΑΣΟΚ!

Πασοκ

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται το εν διαλύσει ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC, για λογαριασμό του περιοδικού "Επίκαιρα". Αναλυτικά τα ποσοστά:

ΝΔ               30,5%

ΔΗΜΑΡ         13%

ΚΚΕ              12,5%

ΣΥΡΙΖΑ         12,5%

ΠΑΣΟΚ          12%

ΛΑΟΣ              6%

ΟΙΚΟΛΌΓΟΙ     3%

ΔΗΣΥ              2,5%

ΑΡΜΑ              2,5%

Ο κ. Κουβέλης είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός και ο κ. Παπανδρέου ο λιγότερο δημοφιλής, ενώ η πλειοψηφία των ερωτηθέντων ζητεί εκλογές.

Και η κυβέρνηση Παπαδήμου καταρρέει στα μάτια των πολιτών. Το 92% δηλώνει δυσαρεστημένο και μόλις το 6% ευχαριστημένο από την μέχρι τώρα διακυβέρνηση της χώρας.

Στο μεταξύ το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να πληρώνει όχι μόνο τις μεγάλες του ευθύνες για την ύφεση και την φτώχια, αλλά και το γεγονός ότι στο κόμμα υπάρχει τεράστιο έλλειμμα ηγεσίας. Το ΠΑΣΟΚ δεν διοικείται πια όπως ξεκάθαρα φάνηκε στη Βουλή με την καταψήφιση του νόμου Λοβέρδου.

Τη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, την ερχόμενη Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων, αλλά κυρίως, δε, η στήριξη του έργου της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Τη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είχε ζητήσει νωρίτερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, προκειμένου, όμως, να προχωρήσει στις διαδικασίες εκλογής του νέου προέδρου της, αίτημα που απορρίφθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Οπως είπε ο Πανος Μπεγλίτης, οι διαδικασίες αυτές θα προχωρήσουν με συντεταγμένο τρόπο, όπως αποφάσισε πρόσφατα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Μετά την καταψήφιση, ωστόσο, άρθρων του πολυνομοσχεδίου από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η επίμαχη διάταξη Λοβέρδου για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, η εσωκομματική ένταση κλιμακώθηκε επικίνδυνα και αρκετά στελέχη εκφράζουν πλέον ανοιχτά τον προβληματισμό τους για την εικόνα που δίνεται στους πολίτες και τους ψηφοφόρους του κινήματος.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης