Πάλι λάσπη στην πολιτική αντιπαράθεση - Τώρα λόγω Λιγνάδη

Στη Βουλή θα μεταφερθεί την  Πέμπτη μετά από πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη η πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον τέως διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη που κατηγορείται για βιασμούς ανηλίκων κατά συρροή.

Τα τελευταία 24ωρα η αντιπαράθεση, έχοντας ως προμετωπίδα τα κοινωνικά δίκτυα, ξέφυγε από κάθε όριο και διεξάγεται με όρους λάσπης προς όλες τις κατευθύνσεις, χωρίς κανένα μέτρο. 

Η κ. Πελώνη ανέφερε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας θα κληθεί να ξεκαθαρίσει εάν συμφωνεί με την ποιότητα των σχολίων και του δημόσιου διαλόγου, αλλά και το hashtag «ΝΔ_παιδεραστές» που κυκλοφόρησε ευρέως στο Διαδίκτυο. Παράλληλα κάλεσε όλα τα κόμματα να προστατεύσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. 

Λίγη ώρα μετά, το Γραφείο του Πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση – απάντηση στην τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανέφερε πως το ζήτημα δεν είναι το επίπεδο δημοσίου διαλόγου. «Ο ίδιος και το κόμμα του έχουν αποδυθεί σε μια πρωτοφανή καμπάνια χυδαιότητας», αναφέρει η κυβερνητική ανακοίνωση, προσθέτοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, άλλοτε φανερά κι άλλοτε κρυπτόμενοι πίσω από τη στρατιά των troll τους στο Διαδίκτυο έφθασαν στο έσχατο σημείο λασπολογίας μιλώντας ακόμη και για #ΝΔ_παιδεραστές». 

Η κυβέρνηση κατηγορεί την αντιπολίτευση πως επιχειρεί να μετατρέψει ένα μείζον θέμα για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα ΜΜΕ, τους εργασιακούς χώρους, όπως είναι το ελληνικό #metoo και οι υποθέσεις παιδεραστίας, που αφορούν και την περίοδο διακυβέρνησής του 2017-2018, σε ελληνικό QAnon», (συνωμοσιολογία) καταλήγοντας πως ο πρωθυπουργός «καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μπει φραγμός σε τέτοιου είδους νοσηρά φαινόμενα».  

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση για την ουσία του θέματος ήδη προετοιμάζει εντατικά συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της συγκρότησης ενός «κώδικα δεοντολογίας», όπως τον αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, που θα θέτει τα πλαίσια τα οποία κανένας δεν θα μπορεί να περνάει χωρίς σοβαρές συνέπειες. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης