Ο Τσίπρας στον δρόμο των Παπανδρέου και Σαμαρά μέχρι... τελικής πτώσεως

ΣΥΡΙΖΑ καλεί... Λεβέντη. Η αποχώρηση δυο βουλευτών και η παράιτηση ενός τρίτου θυμίζει για τον Τσίπρα τις μέρες Παπανδρέου και Σαμαρά όταν για να περνάνε τα μνημονικά μέτρα διέγραφαν ή έβλεπαν αποχωρήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την συνεργασία με τον ακροδεξιό και φαντασιόπληκτο Καμμένο δεν έχει πρόβλημα με ποιον να συνεργαστεί φυσικά. Έτσι, για να μην γίνουν οι 153 βουλευτές κάποια στιγμή 149, σκέπτονται Λεβέντη για να πάνε στους 162.

Σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδει το σενάριο να καλέσει τον Λεβέντη για συνεργασία. Ο λόγος; Έχει γίνει επαφή με όλους τους βουλευτές και έχει αποσαφηνιστεί ότι ακόμα και αν υπάρξει διαφωνία τότε θα γίνει με αποχώρηση, συνεπώς δεν φαίνεται ορατός κίνδυνος να μην περάσουν τα επόμενα μέτρα.

Σημειωτέον ότι έρχεται η επώδυνη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού η οποία είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Δεκεμβρίου. Εκεί, η παραμικρή νέα απώλεια μπορεί να σηματοδοτήσει πολιτικές εξελίξεις και να βάλει την κυβέρνηση σε μη αναστρέψιμη πορεία. Ακόμα χειρότερα μάλιστα που στο επόμενο νομοσχέδιο με δεσμεύσεις προς τους δανειστές, θα περιλαμβάνονται πέραν του ασφαλιστικού, μέτρα για τη φορολόγηση των αγροτών.

Πέραν του Λεβέντη η κυβέρνηση προκειμένου να μείνει στις καρέκλες της εξουσίας έχει και το χαρτί της οικουμενικής. Θα ισχυριστεί ότι χρειάζεται εθνική συνάινεση για να προχωρήσει η χώρα, περιμένει θετική ανταπόκριση από το ΠΑΣΟΚ, ενώ θα εντάξει στο σχήμα και ανεξάρτητα πρόσωπα. Ούτε αυτός ο ελιγμός θα αποτρέψει την πτώση της κυβέρνησης. Αργά ή γρήγορα, η κοινωνία θα σταθεί απέναντι στην ομάδα Τσίπρα που δεν παίρνει κανένα μέτρο ανάπτυξης και μ΄πονο φορολογεί.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης