Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντέξει πολιτικά παρά το νεο μνημόνιο - Πολιτικές εξελίξεις θα έχουμε από Φθινόπωρο

Το τρίτο μνημόνιο έρχεται και όπως είναι φυσικό θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις τις οποίες δεν είναι εύκολο να προβλέψει κανείς. Να θυμίσουμε μόνο ότι όταν η προηγούμενη συγκυβέρνηση έπαιρνε τέτοια μέτρα είχαμε βαρύτατες ήττες όπως αποχωρήσεις βουλευτών, ίδρυση νεων κομμάτων, διάλυση της ΔΗΜΑΡ, διάσπαση του ΠΑΣΟΚ που οδεύει προς εξαφάνιση, τέλος εποχής για τον κ. Σαμαρά κ.α.

Τι θα συμβεί λοιπόν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει ένα μνημόνιο και μάλιστα χειρότερο από το email Χαρδούβελη;

Κατ΄αρχήν θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μαζί του την κοινωνία των αδικημένων που θα τον στηρίζουν έστω και σαν μνημονιακή κυβέρνηση (αρκεί που δεν είναι στην εξουσία η Δεξιά ή ένας Σαμαράς).

Στη συνέχεια πρέπει να ληφθεί υπόψιν η σαγήνη της εξουσίας. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα θελήσουν να απεμπολήσουν τη δυνατότητα να ασκούν διοίκηση παντού, κάτι που συμβαίνει ιστορικά για πρώτη φορά στη χώρα.

Ας εκτιμήσουμε λοιπόν τι θα φέρει ένα νεο μνημόνιο στα κόμματα:

* Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δει ισχυρές εσωκομματικές αντιδράσεις που θα τις αντιμετωπίσει επιτυχώς με αποχωρήσεις, παραιτήσεις, πιθανόν και δημιουργία ενός νεου μικρού κόμματος (μάλλον απίθανο κάτι τέτοιο - μπορούν να συνυπαρχουν διαφωνόντας, έτσι κι αλλιώς).

* Εκλογές αν θα γίνουν είναι μια λύση για τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να απαλλαγεί από διαφωνούντες, να πάρει λαίκή εντολή για το μνημόνιο, να ξεπεράσει τους 150-160 βουλευτές (αυτοδυναμία). Βέβαια θα πρέπει να παραιτηθεί η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναζητήσει θεσμικά την δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. Θα κληθούν πρώτα ο Σαμαράς και μετά ο... Μιχαλολιάκος!

* Στη ΝΔ έχουν χωριστεί στα δυο: Οι μισοί θέλουν να ψηφιστεί το νεο μνημόνιο, οι άλλοι μισοί όχι γιατί (θα) είναι χειρότερο από αυτό του Χαρδούβελη. Επιπλέον στην ψηφοφορία που θα γίνει, θα καταγραφούν οι δελφίνοι και η δύναμή τους (ευκαιρία)

* Το Ποτάμι ξεκαθάρισε: Είμαστε εδώ για να ψηφίσουμε "ναι στα μέτρα" και αν χρειαστεί να μπούμε και στην κυβέρνηση.

* Οι ΑΝΕΛ έχουν εγκαταλείψει κάθε... γκρίνια, τώρα ασκούν υπουργικά καθήκοντα δεν προλαβαίνουν για τα υπόλοιπα.

* Το ΠΑΣΟΚ όποιος διαγνώσει ότι παίζει κάποιο ρόλο σε όλα αυτά να το πει. Παίζει;

* ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή περιχαρακωμένοι στα δικά τους, επίσης μόνο παρακολουθούν. Ο πρώτος δεν θέλει να παίξει με τους άλλους και ο δεύτερος δεν τον... παίζουν.

ΑΠΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις μικρές μάχες που έρχονται αλλά όλα θα ξεκινήσουν από την αρχή το ερχόμενο Φθινόπωρο. Τότε θα διαπιστωθεί η στάση πληρωμών των Ελλήνων, η αδυναμία της Εφορίας να εισπράττει όσα πρόστιμα και να βάζει και η συνέχιση της καταστροφής του εμποράκου και των ανέργων - ανασφάλιστων εργαζομένων, δηλαδή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην οικονομική ελίτ θα κλέινονται συμφωνίες, στην κοινωνική βάση θα συνεχίζεται η καταστροφή. Οι πραγματικές πολιτικές εξελίξεις θα ξεκινήσουν λοιπόν τότε.

 

                               ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης