Ο κ. Σαμαράς έδεσε χειροπόδαρα την Ελλάδα με μια απίστευτη σε υποτέλεια συμφωνία με τους δανειστές - Δεν μιλά κανείς!

Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά υπέγραψε την πλέον υποτελή σύμβαση που έχει υπογράψει μεταπολεμικά η Ελλάδα. Πρόκειται για το μνημόνιο - 3 που προβλέπει καθημερινή οικονομική συνδιαχείριση της χώρας με τους δανειστές, πιστοποιητικά καλής εκτέλεσης του μνημονίου από... δικηγορικά γραφεία(!) και βαρύτατες κυρώσεις κάθε φορά που η χώρα δεν στηρίζει τα μέτρα λιτότητας.

Όλα τα παραπάνω, άγνωστα μέχρι πρότινος, αναφέρονται με λεπτομέρειες στο ΦΕΚ που δημοσιεύει την σύμβαση του μνημονίου - 3. Εκεί ρητώς αναφέρεται ότι για να εγκριθούν τα 18,2 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2013 (έως το τέλος Μαρτίου), τα οποία θα ακολουθήσουν τη δόση των 34,3 δισ. ευρώ που έρχεται την άλλη εβδομάδα θα πρέπει να έχει νωρίτερα εκδοθεί... πιστοποιητικό "καλής εκτέλεσης" του μνημονίου από δυο μεγάλα δικηγορικά γραφεία που θα παρακολουθούν την καλη εκτέλεση του μνημονίου - 3!

Ακόμη η αναβολή πληρωμής των τόκων για μία 10ετία δεν θα ισχύει αν η Ελλάδα δεν εφαρμόζει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, ενώ η παρακολούθηση της υλοποίησης δράσεων θα συνεχιστεί και μετά το 2016 που λήγει το τρέχον πρόγραμμα!

Οι δύο διεθνείς δικηγορικές εταιρείες (Cleary, Gottlieb Steen & Hamilton) είναι αυτές που θα γνωμοδοτούν, για κάθε δόση, προς τον EFSF για το αν η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα.

Τα παραπάνω περιγράφονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε ήδη στο ΦΕΚ, και στις 96 σελίδες της περιλαμβάνονται όλες οι τροποποιήσεις που έγιναν στις δανειακές συμβάσεις του ελληνικού κράτους.

Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι θα πρέπει να τιτλοποιούνται και να αποδίδονται στον EFSF τα επιπλέον έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, να προηγείται αίτημα χρηματοδότησης, το οποίο μάλιστα θα πρέπει να συνοδεύεται από «πιστοποιητικό συμμόρφωσης», ενώ όφελος από τους τόκους θα υπάρχει μόνον εάν εφαρμόζονται επακριβώς τα συμφωνηθέντα.

Τα παραπάνω είναι ο ορισμός της υποτέλειας. Και όμως κανένα πολιτικό κόμμα δεν έχει πάρει θέση ενώ τα ΜΜΕ ασχολούνται με τον παραληρηματικό κ. Καμμένο...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης