Ο κ. Παππάς οδεύει προς το Υπουργείο Ανάπτυξης

Ο κ. Ν. Παππάς φαίνεται να αναλαμβάνει το υπουργείο Ανάπτυξης ή κάποια παραπλήσια δράση αν το υπουργείο "σπάσει" στα δυο. Αιτία η αποτυχία Σκουρλέτη να "τρέξει" δεκάδες περιπτώσεις αλλά και η δεδομένη ικανότητα Παππά να διεκπεραιώνει πολύ γρήγορα υποθέσεις.

Η απόφαση ανήκει στον ίδιο τον κ. Παππά. Αν δεχθεί ή όχι το υπουργείο είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη. Με την τοποθέτησή του αυτή επίσης θα απομακρυνθεί από τον αποτυχημένο διαγωνισμό για τα κανάλια.

Ο κ. Παππάς δηλώνει πάντως για τις άδειες: «Αναμένουμε τις αποφάσεις (του ΣτΕ) και τις εξελίξεις κατά περίπτωση. Εμείς προχωράμε κατά το σχεδιασμό μας, έχουμε έναν διαγωνισμό ο οποίος έχει ολοκληρωθεί, έχει αποφέρει για το Δημόσιο ένα ποσό το οποίο είναι πάρα πολύ μεγάλο σε σχέση με τις προσδοκίες τις αρχικές και ήδη διοχετεύεται σε δράσεις που θα ανακουφίσουμε πράγματα τα οποία έχουμε ανάγκη».

Σε σχέση τώρα με τον ανασχηματισμό συνολικά, φαίνεται ότι δημιουργούνται εντάσεις. Ο Σκουρλέτης έχει την συμπαράσταση των "53", ενώ οι αλλαγές που φημολογούνται είναι περιορισμένες. Άρα ο Τσίπρας το μόνο που θα κερδίσει από τον ανασχηματισμό είναι γκρίνια και εσωκομματική αντιπολίτευση.

Τέλος οι εντάσεις και διαφωνίες θα ενταθούν αν ο κ. Τσίπρας προωθήσει πασοκογενείς στη "νέα" κυβέρνηση.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης