Ο Άκης Τσοχατζόπουλος στοχεύει σε "γρήγορη" αποφυλάκιση

Η μέγιστη ποινή για τον Άκη Τσοχατζόπουλο είναι τα 20 χρόνια. Στο Εφετείο (εφόσον τελικά καταδικαστεί), θα πέσει στα 12-16. Θα πρέπει να μείνει μέσα από 5-8 χρόνια. Ήδη έχει "εκτίσει" (!) έναν χρόνο ως προφυλακισμένος και τουλάχιστον άλλον ένα έως και το Εφετείο! 
Με λίγα λόγια όταν τελειώσει το δικαστικό μέρος η έξοδος Άκη από την φυλακή θα είναι ορατή... Η έναρξη της δίκης ορίστηκς στις 22 Απριλίου.
 
Στο μεταξύ σε 930 σελίδες το Συμβούλιο Εφετών κάνει την ανατομία ενός εγκλήματος που περιέχει, σύμφωνα με το βούλευμα, μίζες από εξοπλιστικά, παράνομο πλουτισμό και επενδύσεις σε ακίνητα, χρηματοδότηση προεκλογικών συγκεντρώσεων, και πολλά εκατομμύρια ευρώ. Η υπόθεση των 19 κατηγορουμένων στο σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου αναλύεται για κάθε κατηγορούμενο χωριστά αποδίδοντας με αποχρώσεις στον καθένα ευθύνες.
Για όλους τους κατηγορούμενους οι εφέτες είναι σκληροί στις διαπιστώσεις τους, ιδιαίτερα όμως για τον πρώην υπουργό εκτιμούν:
«Τις ανωτέρω πράξεις διέπραξε ενεργώντας κατ' επάγγελμα διότι από την επανειλημμένη τέλεση της πράξης και την υποδομή που είχε διαμορφώσει προκύπτει σκοπός του για πορισμό εισοδήματος και σταθερή ροπή του προς τη διάπραξη του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Τέλεσε τις ως άνω πράξεις βάσει σχεδίου αλλά και συμμετέχοντας σε οργάνωση δια της οποίας τοποθετήθηκαν και αποκρύβησαν σημαντικότατου ύψους παράνομα έσοδα μέσω ενός καλοστημένου και πολύπλοκου δικτύου εγχώριων και εξωχώριων εταιρειών και της χρησιμοποίησης πλήθους τραπεζικών λογαριασμών για την εξαφάνιση των ιχνών των χρημάτων μέσα από δαιδαλώδεις διαδρομές έχοντας διαμορφώσει οργανωμένη ετοιμότητα τέλεσης νομιμοποίησης εσόδων...».
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης