Οριστική η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογαν στο Λονδίνο μετά από αίτημα των Τούρκων- Στις 7 Ιανουαρίου με Τραμπ

Έντονο διπλωματικό παρασκήνιο ώστε να υπάρξει έκτακτη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στο Λονδίνο στο πλαίσιο εκδηλώσεων του ΝΑΤΟ. Μια τέτοια συνάντηση αν θα γίνει, θα γίνει την Τετάρτη, στη σκιά των εξωφρενικών σχεδιασμών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Τελικά η συνάντηση θα γίνει μετά από αίτημα των Τούρκων.

Στο μεταξύ, η προώθηση των στρατηγικών συμφερόντων Ελλάδας-ΗΠΑ για την ενίσχυση της σταθερότητας και της ευημερίας στην ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, στον Λευκό Οίκο.

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση της Αμερικανικής Προεδρίας, η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου και «θα γιορτάσει τους ισχυρούς δεσμούς στην οικονομία, τον πολιτισμό και την ασφάλεια μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, ενός σημαντικού συμμάχου στο ΝΑΤΟ». 

Ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρει επίσης ότι «ο Πρόεδρος Τραμπ και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα συζητήσουν τρόπους για την προώθηση των μακροχρόνιων στρατηγικών συμφερόντων των δύο εθνών για την ενίσχυση της σταθερότητας, της ευημερίας και της συνεργασίας σε όλα τα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο».

Τέλος, επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα τονίσει τη σημασία της ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών, ειδικά σε σχέση με την τεχνολογία 5G, την αντιμετώπιση της κακοήθης επιρροής στην περιοχή και την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης