Οι πολίτες δεν πιστεύουν σε κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης και παρά την κρίση και την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ τα απαξιώνουν

Δημοσκόπηση - κόλαφος για όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμπεριλαμβανομένης και της ΝΔ.Η δημοσκόπηση δείχνει ότι δεν έχει έρθει το νέο στην πολιτική σκηνή της χώρας και οι πολίτες θεωρούν παλιό συλλήβδην όλα τα κόμματα της Βουλής.

Παρά την φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, την έλλειψη σχεδίου, τα ήξεις - αφήξεις, την πολυγλωσσία, τα άδεια ταμεία, το βούλιαγμα της οικονομίας, τη νεα υπεςρφορολόγηση και το νέο μνημόνιο που έρχεται, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυρίαρχος στο πολιτικό παιχνίδι αφού συγεντρώνει το 36,5% των ψήφων των ερωτηθέντων, με τη ΝΔ να ακολουθεί με 15,5%.

Στην τρίτη θέση συνυπάρχουν η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι με 6%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4%, ενώ Ανεξάρτητοι Ελληνες και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στα όρια της εισόδου στη Βουλή με 3%.

Η έρευνα διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, μεταξύ 13 και 15 Μαΐου. Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών πρώτος παραμένει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 50%, το οποίο όμως είναι μειωμένο σε σχέση με το 70% που είχε αμέσως μετά τις εκλογές.

Παράλληλα, για πρώτη φορά μετά τις εκλογές, η πλειοψηφία του 41% των ερωτηθέντων εμφανίζεται να έχει αρνητική γνώμη για τη στρατηγική της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, έναντι 35% που κρίνει πως είναι σωστή. Στην αντίστοιχη ερώτηση τον περασμένο Φεβρουάριο, το 72% των ερωτηθέντων ενέκρινε τη στρατηγική της κυβέρνησης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης