Νίκος Νικολόπουλος: Τα παράνομα τζαμιά «εκτρέφουν» τζιχαντιστές;

Το τζαμί, που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί στον Βοτανικό και τα 100 περίπου παράνομα τζαμιά που λειτουργούν στην Αττική και σ’ όλη τη χώρα, αποτέλεσαν το αντικείμενο ερώτησης του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής επισημαίνει ότι η υφιστάμενη ερμαφρόδιτη κατάσταση, ευνοεί την ανομία και τη ριζοσπαστικοποίηση νεαρών μουσουλμάνων, αρκετοί από τους οποίους γίνονται φανατικοί τζιχαντιστές.

Ανάμεσα στ’ άλλα, ο Νίκος Νικολόπουλος, τονίζει στην ερώτησή του:

Στην Αττική μόλις τέσσερις λατρευτικοί χώροι έχουν πάρει άδεια από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο, έχουν στη διάθεσή τους λίστα και με τα παράνομα τζαμιά, τα οποία «επιτηρούνται» στο σύνολό τους. Οταν ανοίγει ένας τέτοιος χώρος, η Αστυνομία (αρχικά το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και στη συνέχεια η ΓΑΔΑ) παίρνει στα χέρια της το μισθωτήριο συμβόλαιο, προκειμένου να είναι γνωστό ποιος είναι ο ενοικιαστής, ενώ ενημέρωση υπάρχει και για τους ιμάμηδες.

Όσοι έρχονται στην Ελλάδα και δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται οι χώροι προσευχής συνηθίζουν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα «www.islamicfinder.org», όπου αναγράφονται οι διευθύνσεις των λατρευτικών χώρων και οι ώρες προσευχής. Στον ιστότοπο δεν περιλαμβάνονται μόνο τα τζαμιά της Αττικής αλλά και χώροι στην Κρήτη, στην Καβάλα, στη Λάρισα, στην Πάτρα, στη Ρόδο, στην Ξάνθη, στη Θεσσαλονίκη, στον Έβρο.

Το υπό κατασκευή τέμενος στο Βοτανικό, το πρώτο επίσημο ισλαμικό τέμενος στη χώρα μας, θα έπρεπε να έχει παραδοθεί από τον περασμένο Απρίλιο. Σύμφωνα με τις αισιόδοξες προβλέψεις, θα λειτουργήσει τελικά πριν από το τέλος του χρόνου όταν θα δρομολογηθούν εξελίξεις για το τι μέλλει γενέσθαι με τα παράνομα τζαμιά.

Τα ερωτήματα που έχει θέσει ο ανεξάρτητος βουλευτής είναι τα ακόλουθα:

1ον Πότε θα λειτουργήσει το τέμενος στο Βοτανικό;

2ον Θα δώσετε άδειες για τα παράνομα τζαμιά και πόσες;

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης