Νίκος Νικολόπουλος: Παραμένουν επίκαιρες οι παρακαταθήκες του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Με αφορμή τον εορτασμό της 45ης επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και πρώην Υπουργός, Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε:

"24 Ιουλίου, γιορτή για την «γενέθλια» ημέρα της Δημοκρατίας.

Είναι γιορτή της ανανεωμένης ελπίδας και του καινούργιου ξεκινήματος.

Επιζητούμε και θέλουμε ένα νέο ξεκίνημα στο ταξίδι που άρχισε το 1974.

Δυστυχώς η Δημοκρατία, καθώς και η Ευρώπη που βιώνουμε σήμερα, δεν έχει καμία σχέση με εκείνη που οραματίστηκε και αγωνίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες δυστυχώς και πάλι είναι σήμερα ο σπαραγμένος και φτωχός τόπος, εξαιτίας των υποτελών και μνημονιακών πολιτικών. Η Ελλάδα προδόθηκε και παραδόθηκε στους «γύπες» των αγορών, των κερδοσκόπων, των funds και άλλων αρπακτικών των ξένων δανειστών – δυναστών.

Η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά σε υπερδεκαετή «πόλεμο», τον οποίο  οι δανειστές έχουν κερδίσει. Η προσπάθεια όμως των εθελόδουλων της εξουσίας να μην το συνειδητοποιούμε, δημιουργεί και το μεγάλο κίνδυνο της δεύτερης μεγαλύτερης ήττας, από τον Τουρκικό επεκτατισμό.

24 Ιουλίου: Εμείς γιορτάζουμε την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και ο Ερντογάν με νέα εισβολή μας απειλεί! Παρ’ όλα αυτά προσεκλήθη από τον νέο Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για να συζητήσουν την συνδιαχείριση  ή την συνεκμετάλλευση (ποιος ξέρει ;;;) του Αιγαίου, παρότι εκείνος έχει εξοπλίσει άρτια, και στρατιωτικά και τεχνολογικά, την Τουρκία εις βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων τον 21ο αιώνα. Κι εμείς κοιμόμαστε... Και πιστεύουμε ότι το 1821 τελειώσαμε...

Και εμάς το μόνο που μας νοιάζει είναι πως θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια της απελευθέρωση μας από την Τουρκική σκλαβιά.


Μάλιστα, ο σημερινός πρωθυπουργός, στην παρθενική του ομιλία ως Πρωθυπουργός,
δεν έκανε καμιά αναφορά στην εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο!
Δεν είπε λέξη! Απ’ αυτό καταλαβαίνουμε ποια πολιτική θα ακολουθήσει.
Όσο για την ελληνική ΑΟΖ και την ανάγκη ανακήρυξής της δεν μίλησε απολύτως ούτε άλλος κανείς από τους πολιτικούς «πρώτης γραμμής» παρότι από τον Ιουνίου μια νέα τούρκικη εισβολή πραγματοποιείται, μέσω γεώτρησης στην ΑΟΖ της Κύπρου, και τώρα με ένα δεύτερο γεωτρύπανο στην Καρπασία και από κοντά με δύο ακόμα ερευνητικά σκάφη, φρεγάτες κ.λπ.  παραβιάζουν την κυπριακή ΑΟΖ… Κι εμείς; απλά δήθεν διαμαρτυρόμαστε...για τα μάτια του κόσμου. Για να μην θρηνήσουμε λοιπόν μία νέα εισβολή, πρέπει να αντιδράσουμε.

Η Ελληνική και Κυπριακή Κυβέρνηση οφείλουν να επιδιώξουν έκτακτη σύγκληση κορυφής της ΕΕ. Η Ελλάδα είναι τριτεγγυήτρια της Κύπρου, για τούτο οφείλει να επιδιώξει έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

 

24 Ιουλίου 2019

 

Πιστεύω πως εάν ζούσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα βροντοφώναζε πως αυτή η Ευρώπη των αγορών και της μισανθρωπίας δεν είναι ο χώρος που αγωνίστηκε για να μας φέρει να ζήσουμε. Μαζί με εκείνον, το ίδιο φωνάζουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Πρέπει άμεσα να γυρίσουμε την πλάτη μας και ταυτόχρονα πρέπει να γίνει τώρα μία νέα ουσιαστική φυγή προς τα εμπρός. Ακόμα και αν χρειαστούν συγκρούσεις και θυσίες.

Το αύριο ανήκει σε εκείνους, που αναλαμβάνοντας το ρίσκο μιας συνολικής ρήξης, ανοίγουν πρώτοι την πόρτα στο μέλλον.

 

 

Φτάνοντας στα 200 χρόνια από την απελευθέρωση, έχουμε καθήκον ιερό έχουμε να φτιάξουμε μια νέα αντίληψη αναδημιουργίας της Ελλάδας, όπως ακριβώς αρκετές φορές συνέβη στην μακραίωνη ιστορία της πατρίδας μας και κάτω από πολύ δυσκολότερες συνθήκες.

 

Δεν ζούμε στην γη της επαγγελίας… Αυτήν επιζητούμε και προς αυτήν ξεκινάμε να πάμε…

Ξεκινάμε με «πυξίδα» τις παρακαταθήκες του Εθνάρχη μας, με σκοπό να φθάσουμε στον τελικό προορισμό που δεν είναι άλλος από μία δημοκρατική ευημερούσα Ελλάδα, σε μία ανθρωποκεντρική και ειρηνική Ευρώπη.

 

Επίκαιρες είναι οι παρακαταθήκες του Κων. Καραμανλή. Και αν η έμμονη υπόδειξη ότι η σημερινή Ηγεσία είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει αυτό το παράδειγμα, να κοπιάσει και να ματώσει, αποτελεί ενοχλητική υπόμνηση, τότε ποιο μπορεί να είναι το όραμα της σύγχρονης πολιτικής κοινότητας;

Μαζί σε αυτή την νέα έξοδο από τον τόπο της δουλείας και της δυστυχίας είναι τα νέα παιδιά που σήμερα δεν διακατέχονται από σύνδρομα του παρελθόντος.

Πρόκειται για μια γενιά που είναι έτοιμη να συνταχθεί και να αγωνιστεί δίπλα σε εκείνους τους πολιτικούς που θα μιλήσουν στην γλώσσα της, θα κατανοήσουν τις ανάγκες της και - σαν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τότε - θα οραματιστούν τώρα, την νέα  Ελλάδα των 200 χρόνων από την απελευθέρωση της και όπως τότε με πρωτεργάτη τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή εδραιώθηκε το πολίτευμα και η Ελλάδα και οδηγήθηκε από την διεθνή απομόνωση στους κόλπους της Ευρωπαϊκής οικογένειας, έτσι και που οι προκλήσεις τώρα είναι ακόμα πιο μεγάλες και πολυσύνθετες."

Δείτε σχετικές δηλώσεις: 

https://www.youtube.com/watch?v=LHnTs9-rHhk

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης