Νίκος Μαυραγάνης: Το "Ενώνω" προκύπτει από την επιτακτική πια ανάγκη να αντιδράσουμε

"Όταν ζεις σε ένα κόσμο, που ολοένα και περισσότερο γίνεται απάνθρωπος, άδικος, αντιφατικός και πάνω από όλα επικίνδυνος για την Κοινωνία των Ανθρώπων, για τα Έθνη, τις επιχειρήσεις, τις οικογένειες, έχουμε δύο δρόμους. Αυτόν της σιωπής και αυτόν της δράσης και της προσπάθειας.

Σε αντίθεση με τα λοιπά κόμματα, το ΕΝΩΝΩ επέλεξε το δεύτερο δρόμο, που εκφράζει ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας"!

Μιλάμε με τον Νίκο Μαυραγάνη αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, με αφορμή την ίδρυση του κόμματος "ΕΝΩΝΩ". Ο ίδιος εξηγεί: 

"Πολύ πριν προκύψει…… η γνωστή επιδημία, καταλαβαίνοντας ότι οι παγκόσμιοι γεωπολιτικοί διαξιφισμοί έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο και ότι είναι εξαιρετικά πιθανή μία ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ σε ολόκληρο τον Κόσμο, διοργάνωσα Επιστημονική Ημερίδα στις 10.12.2019 στο Ίδρυμα Νιάρχος με συμμετοχή καθηγητών πανεπιστημίου και διπλωματών και προειδοποίησα για τους ανατρεπτικούς…. καιρούς, στους οποίους μπαίνουμε.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε πολύ γρήγορα. Μετά την επωφελή για τις ΗΠΑ συμφωνία, που πέτυχε η διοίκηση Τράμπ και περιόρισε την άκρατη εμπορική επέκταση της Κίνας, ξαφνικά…. ξεπήδησε, κατά τα φαινόμενα, ένας «εργαστηριακός» ιός από τη Γουχάν της Κίνας.

Αυτό φαίνεται να έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους, που τα προηγούμενα χρόνια μας μιλούσαν για την ανάγκη να μειωθεί κατά 3 δισεκατομμύρια ο πληθυσμός των ανθρώπων, τώρα να εμφανίζονται ως, ΔΗΘΕΝ, ανθρωπιστές, που θέλουν να μας σώσουν μέσω κάποιων νέου τύπου εμβολίων, που επενεργούν στο ανθρώπινο DNA και βεβαίως δεν έχουν δοκιμασθεί αρκετά, ώστε να είναι ασφαλή, ενώ πολλές από τις φαρμακευτικές εταιρείες ΔΕΝ αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για αποζημιώσεις σε περίπτωση κινδύνου ζωής από αυτά !

Ο ιός αυτός όμως έδωσε την ευκαιρία και σε κάποιους άλλους να συμπιέσουν κι άλλο οικονομικά ανθρώπους, επιχειρήσεις, κράτη. Εμφανίσθηκαν μερικοί, υποτιθέμενοι ανθρωπιστές ανά τον κόσμο, που είπαν, ότι πρέπει να κλείσουμε τα πάντα (οικονομία, κοινωνία, κράτη), επιβάλλοντας καραντίνες, για να μας προστατεύσουν.

Αλλά λίγο μετά, όταν οι άνθρωποι, που δήθεν τους προστάτευαν, ζήτησαν χρήματα, για να ζήσουν, τους απάντησαν : ΠΑΡΤΕ ΔΑΝΕΙΑ !

Είπαν σε Υπερδανεισμένους Λαούς, κράτη, επιχειρήσεις, οικογένειες ΠΑΡΤΕ ΔΑΝΕΙΑ, που ποτέ δεν μπορούν να ξεπληρώσουν, ώστε να ετοιμάσουν έναν νέο οικονομικό «καιάδα».

Επειδή όμως μετρά πάντα να μιλάς επίκαιρα, όταν γινόταν η διαπραγμάτευση στην Ε.Ε είχα με αρθρογραφία μου σε πλειάδα μέσων επισημάνει τον κίνδυνο, πως δάνεια σε υπερδανεισμένους ισοδυναμεί με καταστροφή.

Τους πρότεινα, μάλιστα, οι Νότιες Χώρες μαζί με το Βέλγιο, που κι αυτό είναι υπερδανεισμένο, καθώς διαθέτουν την πλειοψηφία στο Ευρωσύστημα, να αιτηθούν στο εκτελεστικό συμβούλιο της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας την έκδοση Νέου «Φρέσκου» χρήματος, ευρώ πάντα, στο ύψος των 1,5 Τρις, όση δηλαδή η ύφεση, που αναμενόταν.

Τα χρήματα, σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα διοχετεύονταν απευθείας στα ΑΦΜ φυσικών προσώπων (αντιστρόφως ανάλογα, για να ενισχυθούν περισσότερο οι πιο αδύναμοι) και νομικών προσώπων (ευθέως ανάλογα, γιατί κάθε επιχείρηση έχει ανάγκες ανάλογα με τον όγκο της), σύμφωνα περίπου με το μοντέλο, που ακολουθεί η Διοίκηση Τράμπ στις ΗΠΑ. Δεν άκουσαν ούτε εμένα, ούτε το εξαιρετικό οικονομικό forum των Βρυξελών (positive money), που είχε προτείνει το ίδιο περίπου πράγμα, αλλά ούτε και την ίδια την Κριστίν Λανγκάρντ (ΕΚΤ), που είχε προειδοποιήσει, ότι οι έκτακτες συνθήκες, όπως αυτή, απαιτούν έκτακτα μέτρα !

Και έφεραν δάνεια. «Συγχαρητήρια» … Και τώρα ποιος θα τα πληρώσει; Το Χρέος της Ελλάδας, χωρίς ακόμη να έχουμε υπολογίσει τα δάνεια αυτά (μόνο δηλαδή από την ύφεση, που προκάλεσαν με την καραντίνα) φθάνει το 220% ως προς το ΑΕΠ ! Ο Υφυπουργός οικονομικών σε σχετική του συνέντευξη μία εβδομάδα πριν ομολόγησε, ότι είναι πιθανός Νέος Κύκλος Μνημονίων. Ακόμη και από τις χορηγίες των 16,5 δις πρέπει να τις επιστρέψουμε τα 10,5 δις περίπου. Δηλαδή μας έδωσαν 6 δις για τα επόμενα 7 έτη, όταν μόνο φέτος η απώλεια σε πλούτο στην Ελλάδα μας θα φθάσει τα 24 δις !

Μάλιστα τα χρήματα, που έφεραν θα πάνε κατά κύριο λόγο σε «πράσινη»…ανάπτυξη (ανεμογεννήτριες κ.λ.π) και ψηφιοποίηση (5G κ.λ.π).

Τι από όλα αυτά αφορά εμάς τους ανθρώπους; Πολλοί έχουν ήδη χάσει τις δουλειές τους ,ενώ άλλοι απώλεσαν το 50% του μισθού τους. Φαίνεται προσωρινά, ότι έχουν απώλεια 20%, επειδή μέχρι το Δεκέμβριο (ίσως και κανά δύο μήνες μετά) καταβάλλεται ένα επίδομα από το πρόγραμμα sure της Ε.Ε. Και μετά τι;

Και σαν να μην έφθανε όλο αυτό βρήκαν την ώρα να φέρουν και ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ νόμο, με τον οποίο θα πτωχεύουν όλοι (αγρότες επαγγελματίες, συνταξιούχοι, έμποροι, υπάλληλοι) και μάλιστα και αν ακόμη πληρώνουν περίπου τα μισά χρήματα για τις υποχρεώσεις τους και πάλι από την 01.01.2021 θα τους πτωχεύουν όλους και θα θέτουν σε εκκαθάριση και πλειστηριασμό όλη την περιουσία τους !

Τέλος ο ιός αυτός φαίνεται, ότι - εκτός από αφορμή για οικονομική και κοινωνική δουλεία - έδωσε την ευκαιρία και σε κάποιους άλλους να… «τακτοποιήσουν» και κάποια Εθνικά θέματα, όπως την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της Ελλάδας, το Αιγαίο μας !

Τώρα που νομίζουν, ότι μας έχουν φοβίσει και μας έχουν κάνει αδρανείς, τώρα που μας έχουν αποστασιοποιήσει μεταξύ μας, τώρα βρήκαν την ευκαιρία υπογράψουν συνθήκες, που αφήνουν από τα μισά της Ρόδου προς το Καστελλόριζο μία Ελληνική περιοχή αρρύθμιστη (συμφωνία με Αίγυπτο – άρθρο 1δ), λέγοντας μάλιστα, ότι αυτή η περιοχή, για να «ρυθμισθεί» θα τύχει της έγκρισης του άλλου ενδιαφερομένου παράκτιου κράτους . Ποιο είναι αυτό κύριοι; Η Τουρκία;

Για τον λόγο αυτό πριν από ένα μήνα επισκέφθηκα το Καστελλόριζο, για να τους επισημάνω, ότι η μόνη λύση είναι η Ανακήρυξη Κοινής Ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ με γέφυρα ακριβώς το Καστελλόριζο !

Φαίνεται όμως, ότι έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε έναν πολύ επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο και στις 1.10.2020 συμφώνησαν με την Τουρκία να συστήσουν ΚΟΙΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ δομή (Τούρκων και Ελλήνων), που θα «φυλάει» τα σύνορα, τον αέρα και τη θάλασσά μας !!! Ας πάμε τότε να φυλάξουμε κι εμείς τη Σμύρνη, αφού έχουμε φθάσει σε αυτό το σημείο φιλίας και συνεργασίας ! Ή μήπως μόνο εμείς παραχωρούμε κι εμπιστευόμαστε τους γείτονες, αλλά εκείνοι όχι ;

Επί τέλους ας αφήσουν τον Ελληνικό Στρατό να κάνει τη δουλειά του και να επιβάλλει την ειρήνη ! Αλλά, για να το κάνει αυτό θα πρέπει να σταματήσει ο στραγγαλισμός του από τα μνημόνια του Υπουργείου Εξωτερικών, που του στερούν την ελευθερία δράσης…… (δεν επιτρέπεται να πω παραπάνω).

Ας θυμούνται όμως, ότι οι Έλληνες ΔΕΝ είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε ούτε σπιθαμή γης, αέρα, ή θάλασσας, ανεξάρτητα από προσωρινές πολιτικές ηγεσίες !

- ΓΙΑΤΙ ΛΕΤΕ ΟΤΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΕΡΕΙ ΑΝΘΩΡΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ;

Το ζέον ζήτημα των εμβολιασμών άπτεται της Ελευθερίας και της Ζωής των Ανθρώπων.

Πραγματικά μου προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση η επιστημονική ανακοίνωση του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) λίγο πριν να «ξεφύγει»… ο ιός (10.01. 2020), που κατέληγε στο συμπέρασμά της, ότι τα νέου τύπου εμβόλια θα πρέπει απαραίτητα να έχουν μέσα ένα ψηφιακό πιστοποιητικό, έναν μικροσκοπικό μηχανισμό από χαλκό δηλαδή, που μέσα του θα αποθηκεύονται πληροφορίες…. και θα επικοινωνεί με το εξωτερικό περιβάλλον με υπέρυθρες ακτίνες !!!

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Απλού τύπου εμβόλια παλαιότερα είχαν δώσει λύσεις στην ανθρωπότητα. Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι νέο και αδοκίμαστο και πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί ! Σε κάθε περίπτωση μάλιστα οφείλω να επισημάνω, πως καθεμιά και καθένας από εμάς πρέπει να ΑΦΕΘΕΙ να επιλέξει ΕΛΕΥΘΕΡΑ, αν θα υποστεί έναν εμβολιασμό, ή όχι.

Η Ελλάδα έχει συνυπογράψει τη Διεθνή Σύμβαση του Οβιέδο, που απαγορεύει κάθε ιατρική πράξη δια της βίας και χωρίς τη συναίνεση του ανθρώπου επί του σώματός του. Αυτός ο νόμος (2619/98) έχει ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΙΣΧΥ ως κυρωμένη διεθνής σύμβαση και υπερισχύει κάθε άλλης αντίθετης διάταξης, όπως και αυτής, που το Μάρτιο ψηφίστηκε για υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων.

Επιτέλους πρέπει κάποιοι να καταλάβουν, ότι οι Άνθρωποι ερχόμαστε σε αυτόν τον Κόσμο Ελεύθεροι στα σώματα και τις ψυχές μας και έτσι οφείλουμε να παραμείνουμε μέχρι τέλους. Γι αυτό και δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί ΦΑΣΙΣΜΟΣ για οποιαδήποτε αιτία, ακόμη και για έναν ιό. Άλλωστε με χαρά διαπιστώσαμε όλοι μας στην περίπτωση Τραμπ, ότι προφανώς είμαστε κοντά σε εύκολη θεραπεία, που μπορεί και θα διοχετευθεί στους ανθρώπους.

Ειλικρινά μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός, ότι εδώ και έξι μήνες δεν έχουμε ακούσει μία έστω κουβέντα, μία οδηγία από την Πολιτεία για το πώς μπορούν να ενισχυθούν οι οργανισμοί, τα ανοσοποιητικά συστήματα των συνανθρώπων μας. Είναι γνωστό, ότι υπάρχουν ανά τον κόσμο πρωτόκολλα (αποδεδειγμένοι τρόποι) ενίσχυσης της άμυνας του ανθρώπινου οργανισμού, αλλά γι αυτά ούτε λόγος… δυστυχώς. Η ενίσχυση της άμυνας των οργανισμών των ανθρώπων είναι μία εξαιρετικά σοβαρή και ουσιαστική βοήθεια και ΔΕΝ έχει να κάνει με την απλή βελτίωση της διατροφής, αλλά με την με επιστημονικό τρόπο πρόσληψη συμπλεγμάτων βιταμινών και άλλων στοιχείων, που διεγείρουν την παραγωγή λεμφοκυττάρων Τ και Β και θωρακίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό ! Αυτά τα συμπλέγματα βιταμινών και άλλων στοιχείων πρέπει να συνταγογραφούνται, ώστε ακόμη και οι πιο αδύναμοι οικονομικά συνάνθρωποί μας να μπορούν να τα προμηθευθούν.

Ακούω πολλά και για τη χρήση μάσκας επί πολλές ώρες από παιδιά, εργαζομένους κ.α, που εξαναγκάζονται να εισπνέουν διοξείδιο του άνθρακα, προξενώντας σημαντικά προβλήματα υποξαιμίας κ.λ.π στους πιο ευάλωτους οργανισμούς.

Στην αρχή μας έλεγαν, ότι η μάσκα δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα ισχυρίζονται, ότι λύνει. Μετά μας είπαν, ότι οι Ασυμπτωματικοί και τα παιδιά ΔΕΝ μεταδίδουν τον ιό. Τώρα ξαφνικά τι ακριβώς άλλαξε ;

Επαναλαμβάνω όμως για την ενίσχυση της άμυνας των οργανισμών των συνανθρώπων μας ούτε λέξη από επίσημα χείλη !

 

- ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΑΜΟΡΦΩΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ;

Καταρχήν το ΕΝΩΝΩ αποδίδει θεμελιώδη σημασία στον Πολιτισμό και την επάνοδο των Ηθικών Αξιών και του Ανθρώπου στο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ της Κοινωνίας μας. Δεν μπορεί η εκπαιδευτική τηλεόραση να δίνει τη θέση της στα σκουπίδια των “reality shows”. Είναι επιεικώς απαράδεκτο και νομίζω, πως το Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πρέπει να επιδείξει κάποια άλλη εγρήγορση στο ζήτημα αυτό !

Όμως θεωρώ επίσης αδιανόητη την παντελή απουσία ενός πολύ κρίσιμου μαθήματος από τα σχολειά μας. Του Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τη βοήθεια ψυχομετρικών και άλλων τεστ !

Επίσης κρίσιμη προτεραιότητα του ΕΝΩΝΩ είναι η σταδιακή μετατροπή της Γ΄ Λυκείου σε Κολεγιακή Βαθμίδα προετοιμασίας των αποφοίτων του σχολείου για την εισαγωγή τους στον πανεπιστημιακό και την τεχνολογικό, ή τεχνικό κ.λ.π κύκλο εκπαίδευσης, ώστε να μην εξαρτώνται όλα από μία και μόνη ημέρα εξέτασης.

Τέλος στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι νομίζω ώριμες οι συνθήκες να ξεκινήσει με την Ακαδημαϊκή κοινότητα συζήτηση για τη θεσμοθέτηση συμπράξεων των Δημόσιων με ΜΗ κερδοσκοπικά ιδρύματα υπό Κρατική Εποπτεία, με δύο αυστηρές προϋποθέσεις:

α) Την παραχώρηση 15% των θέσεων φοιτητών των ΜΗ κερδοσκοπικών ιδρυμάτων στους επιλαχόντες των πανελληνίων εξετάσεων, ώστε να υπάρξει πλάτεμα της παιδείας και αποφυγή εκροής Ελλήνων Επιστημόνων, αλλά και χρημάτων στο εξωτερικό !

β) Την διοχέτευση ποσοστού των διδάκτρων των ΜΗ κερδοσκοπικών ιδρυμάτων σε ειδικό ταμείο για την Βελτίωση των Δημόσιων Πανεπιστημίων μας !

Ως προς το ουσιώδες ζήτημα του Παραγωγικού Μοντέλου της Ελλάδας θέλω να σας πως, ότι το ΕΝΩΝΩ έχει διακηρύξει ως πρωταρχικής σημασίας τη στροφή στην Πρωτογενή, Δευτερογενή και Τεχνολογική Παραγωγή και την επιβοήθηση της αλλαγής αυτής με τη δημιουργία ενός Εθνικού CLUSTER (Οικονομικού Δικτύου), που με Ψηφιακό τρόπο θα συνδέσει τους ανθρώπους σε μία αλυσίδα προστιθέμενης αξίας παραγωγής (από την παραγωγή, την μεταποίηση, την τυποποίηση, την αποθήκευση, τη μεταφορά και την προώθηση έως τον τελικό καταναλωτή). Η Ελληνική Οικονομία με αυτόν τον τρόπο θα μετατρέψει τον μικρό όγκο της σε ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ με τη συμπαγή δομή αβίαστων και συμπληρωματικών συνεργασιών.

Κανείς από εμάς δεν είναι τέλειος. Συμπληρωματικά λειτουργούμε ο ένας προς τον άλλο, φθάνοντας στην επινοητική δημιουργικότητα.

Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του δεξιότητες και συνεργαζόμενοι μεταξύ μας μπορούμε να πετύχουμε πραγματικά θαύματα. Έτσι μεγαλούργησε πάντα ο Ελληνισμός με φιλότιμο και συνεργασία!

Το ΕΝΩΝΩ γνωρίζει καλά, πως όλοι οι άνθρωποι και ο Ελληνισμός φυσικά, σε δύσκολες στιγμές στράφηκαν στις Τοπικές και Θεματικές Κοινότητες, σε ομάδες δηλαδή, που με βάση τον τόπο, ή την κοινή δραστηριότητα συνεργάζονταν, έρχονταν σε επαφή, λειτουργούσαν συμπληρωματικά, αντάλλασσαν απόψεις και τελικά αποκτούσαν τη Χαρά της Δημιουργίας, που αποτελεί θεμέλιο λίθο κάθε καλά οργανωμένης και αποδοτικής οικονομίας. Σήμερα, μάλιστα, με τη βοήθεια του Ψηφιακής διευκόλυνσης αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο και δυνατό ΔΙΚΤΥΟ επ’ ωφελεία των ανθρώπων και της κοινωνίας.

Δυστυχώς η ελληνική οικονομία στηρίζεται κυρίως Υπηρεσίες και γι’ αυτό με το πρώτο φύσημα του ανέμου πέφτει. Αυτό οφείλουμε να το αλλάξουμε !

Τέλος να αναφερθώ και στο ζήτημα της γραφειοκρατίας, το οποίο μου θέσατε. Από το Μάιο του 2017 εκπόνησα Νομοσχέδιο για την Θεσμοθέτηση του Κέντρου Εξυπηρέτησης Επιχειρηματικότητας, που θα παρεμβαίνει στις δημόσιες υπηρεσίες με Ισχύ Ανεξάρτητης Αρχής, για να επιλύει με απόλυτη προτεραιότητα δυσλειτουργίες της δημόσιας διοίκησης. Δυστυχώς το νομοσχέδιο αυτό δεν έτυχε αποδοχής από την τότε κυβέρνηση, στην οποία και συμμετείχα. Το ΕΝΩΝΩ το επαναφέρει τώρα ως κύριο πρόταγμά του !

- ΤΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΕΧΕΤΕ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Τα κόμματα, ΕΑΝ ΔΕΝ έχουν πλατιά συμμετοχή των ανθρώπων στις αποφάσεις τους, γρήγορα μετασχηματίζονται σε «κλειστές ροτόντες (μικρών ομάδων)» αποκλειστικής εξυπηρέτησης των συμφερόντων αυτών των γρουπούσκολων. Έτσι γίνονται γάγγραινα, που τρώει τις σάρκες κάθε φιλότιμης προσπάθειας είτε μέσα στην Κυβέρνηση, είτε στο Κοινοβούλιο, είτε στην ίδια την Κοινωνία ! Οι τοπικοί βουλευτές έχουν μετατραπεί, τις περισσότερες φορές, σε μεταφορείς εντολών της κεντρικής εξουσίας προς τις τοπικές κοινωνίες, ενώ θα έπρεπε να ισχύει το ακριβώς αντίστροφο.

Το ΕΝΩΝΩ δημιουργείται, «ανδρώνεται» και ωριμάζει με τη συμμετοχή των ανθρώπων και τη διευκολύνει με ψηφιακό τρόπο μέσω της Πλατφόρμας enonoellada.gr, όπου δημιουργούνται τοπικές και θεματικές κοινότητες, συζητούνται θέματα, ωριμάζουν ιδέες και συνεργασίες, λαμβάνονται αποφάσεις, γίνονται ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα κ.λ.π. Στο ΕΝΩΝΩ απαγορεύεται παρέμβαση στις αποφάσεις μίας τοπικής κοινότητας, παρά μόνο αν έχει περιέλθει σε αδιέξοδο. Επιτέλους οι σημαντικές τοπικές προτεραιότητες οφείλουν να γίνουν εθνικές επιλογές και οι τοπικοί βουλευτές να λογοδοτούν πραγματικά στις τοπικές κοινωνίες, μεταφέροντας τις δικές τους αποφάσεις στην κεντρική εξουσία. Έχουν επιλεγεί οι Καποδιστριακοί Δήμοι ως βάση για τις τοπικές Κοινότητες, όχι οι καλλικρατικοί, που πολλές φορές είναι αχανείς και ξένοι για τους ανθρώπους. Στους παλιούς Καποδιστριακούς Δήμους οι άνθρωποι έρχονταν σε επαφή, συνεννοούνταν και συνεργάζονταν πιο εύκολα. Η επόμενη βαθμίδα είναι οι Νομαρχιακές Κοινότητες, αφού στους Νομούς νιώθουν οικεία οι άνθρωποι και όχι στις μακρινές περιφέρειες. Μάλιστα οι Νομαρχιακές Κοινότητες έχουν την ευχέρεια από το ΕΝΩΝΩ για τη δημιουργία Νομαρχιακών Κομμάτων, ώστε να απελευθερωθούν οι δυνάμεις τους και να απεγκλωβισθούν. Τέλος πια στην κηδεμονία των κεντρικών εξουσιών !

- Η ΕΥΒΟΙΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΠΑΛΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ. ΓΙΑΤΙ ;

Ακριβώς λόγω των πιο πάνω παθογενειών του κομματικού συστήματος η ιδιαίτερη Πατρίδα μου, η Εύβοια, πάντα παραγκωνιζόταν. Ακόμη και οι δικές μου προσπάθειες, για να τη βοηθήσω, «τορπιλίζονταν» τότε από ενδοκυβερνητικούς ανταγωνισμούς. Ακόμη προκειμένου να αποτρέψω την τοποθέτηση των «θανατηφόρων» για την οικονομία της Εύβοιας διοδίων, χρειάσθηκε να αντιπαρατεθώ σκληρά μέσα και έξω από κυβερνητικούς κύκλους. Η Εύβοια είναι μία ξεχασμένη μεγαλόνησος και αυτό πρέπει να αλλάξει.

- ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΜΕ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ. ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ;

Όλα αυτά, που περιγράφετε ως μειονεκτήματα, αποτελούν συνάμα τη μεγαλύτερη δύναμη του ΕΝΩΝΩ. Όλα αυτά, που μου είπατε, περιγράφουν ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

Εμείς ΔΕΝ είμαστε επιχείρηση. Το ΕΝΩΝΩ είναι Δίκτυο – Κοινότητα ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ και διαθέτουμε κάτι πολύ πιο ισχυρό. ΨΥΧΗ !

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης