Νέο plan B του ΣΥΡΙΖΑ για να παραμείνει στην εξουσία: πάλι εκλογές

Πάλι εκλογές; Ναι υπό προϋποθέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ έσυρε ήδη την χώρα στη κάλπη τρεις φορές μέσα στο 2015:

1. Τον π. Ιανουάριο είχε την πρόταση Σαμαρά να συμφωνηθούν εκλογές για τον Νοέμβριο του 2015. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να αφήσει να γίνει τότε η αξιολόγηση, να παρθούν και τα τελευταiα μέτρα και να αναλάβει την εξουσία λίγους μήνες μετά. Δεν το έκανε, αντιθέτως τις επέβαλε.

2. Δημοψήφισμα. Ακόμα να καταλάβουν οι Έλληνες γιατί έγινε. Οι του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι έγινε για να πιεστούν οι δανειστές! Ένα ακόμη ψέμα: Η συμφωνία μετά το δημοψήφισμα ήταν ακόμα χειρότερη.

3. Εκλογές Σεπτεμβρίου. Πράγματι αναγκαίες για να "ξεφορτωθούν" τους Λαφαζανικούς και να ψηφιστεί το μνημόνιο στην κάλπη ως αναγκαιότητα.

Τα παραπάνω δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανέναν απολυτως ενδοιασμό να κάνει εκλογές κάθα μήνα. Τώρα σκέπτονται εκλογές σε δυο περιπτώσεις:

α) Αν ο Μητσοτάκης αυξάνει θεαματικά την διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποτυγχάνει να τα βρεί με την κοινωνία: Πάρε εσύ την καυτή πατάτα έως ότου επιστρέψουμε!

β) Αν περάσουν τον εκλογικό νόμο που ίσως δώσει στον δέυτερο την δυνατότητα να κυβερνήσει με τα υπολοιπα κόμματα πλην του πρωτου (ΝΔ).

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης