Νέα δημοσκόπηση της Pulse δίνει 6,5% υπέρ της ΝΔ σε ένα καθηλωμένο πολιτικά σκηνικό

Παγιωμένη διαφορά άνω του 6% υπέρ της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που έγινε για την τηλεοπτικό σταθμό Action 24. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση η ΝΔ προηγείται με με 27% (από 27,5%) και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21% (22%)

Στα υπόλοιπα κόμματα η δημοσκόπηση κατά σειράν δίνει: Χρυσή Αυγή 6%, ΚΚΕ 5% ΔΗ.ΣΥ. 5% Ένωση Κεντρώων 2,5% Ποτάμι 2% ΑΝΕΛ 2%.

Με αναγωγή έχουμε ΝΔ 30%, ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, ΧΑ 6,5%, ΔΗΣΥ και ΚΚΕ από 5,5%, Λεβέντης 3% Ποτάμι και ΑΝΕΛ 2,5% ενώ το νέο κόμμα της Κωνσταντοπούλου παίρνει 2,5%.

Όπως διαπιστώνεται, το πολιτικό σύστημα έχει καθηλωθεί με μόνο δύο κόμματα να έχουν διψήφιο ποσοστό και όλα τα υπόλοιπα κόμματα να είναι κάτω του... 7% δηλαδή να μην μπορούν να πείσουν ότι έχουν κάτι διαφορετικό να πουν ή να προσφέρουν.

Επιπλέον η ΝΔ δεν έχει καταφέρει ακόμη να κάνει το άλμα προς τα εμπρός, να φτάσει ή να ξεπεράσει δηλαδή το 33%, ώστε να είναι κοντά σε ποσοστά αυτοδυναμίας. Ακόμη:

* Στην παράσταση νίκης που ως γνωστόν δημιουργεί το "ρεύμα νίκης" για το πρώτο κόμμα η διαφορά μεγάλωσε κι άλλο. Το 52% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές θα είναι η ΝΔ ενώ μόνο το 29% βλέπει πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση τα ποσοστά ήσαν 50% - 32%, δηλαδή η διαφορά από 18% πήγε στο 23%.

* Για καλύτερος πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με 7 μονάδες του κ. Τσίπρα (29%-22%). Σημειωτέον ότι ο κ. Τσίπρας πέρασε δεύτερος αμέσως μετά την εκλογή Μητσοτάκη στην αρχηγία της ΝΔ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης