Μ. Θεοδωράκης προς Τσίπρα: «Πες όχι στον Σόιμπλε»

Δεν έχουν τέλος οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου ο οποίος  με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Κίνησης Ενεργοί Πολίτες ζήτησε «συγγνώμη» από τον ελληνικό λαό για το γεγονός ότι «συνήργησε» στην «ψευδαίσθηση» των προεκλογικών υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση κατάργηση με έναν νόμο των Μνημονίων.
Λίγες ώρες μετά την ηχηρή παρέμβαση του ιστορικού στελέχους της αριστεράς υπήρξε και παρέμβαση από τον Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος σε διαφορετικό πνεύμα ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα «να καταργήσει άμεσα όλα τα μέτρα των Μνημονίων ξεκινώντας από την αποκατάσταση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας», να εναντιωθεί στην ΕΕ και να πει «Όχι» στο «Nein» του Βόφλγκανγκ Σόιμπλε. Μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον κ. Θεοδωράκη τον συνεχάρη για το περιεχόμενο του κειμένου και συμφώνησαν να συναντηθούν στις 10:30 το πρωί της Τρίτης.
Ο Μανώλης Γλέζος ζητά από τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση υποστηρίζοντας ότι «κατ’ αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά».

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης