Μικρή Βαβέλ στη ΝΔ αλλά σιγά - σιγά πρυτανεύει η λογική

Ο κ. Μεϊμαράκης συνεχίζει την στρατηγική του με στόχο να φανεί ότι εκπροσωπεί σταθερά τις διαχρονικές αξίες της ΝΔ. Υπέβαλε παράιτηση από την θέση του προέδρου του κόμματος και όπως δείχνει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν αμφισβητείται η απόφαση του αυτή.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ανακοίνωσε την παραίτησή του από την προεδρία, για να ορίσει τον γ.γ.της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Πλακιωτάκη αντιπρόεδρο του κόμματος, ώστε αυτός να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Να σημειωθεί ότι διάφορα στελέχη της ΝΔ συνδυάζοντας τις διατάξεις του καταστατικού της ΝΔ θεωρούν, ότι ο κ. Μεϊμαράκης είναι προεδρεύων αντιπρόεδρος και δεν μπορεί να ορίσει περαιτέρω άλλους αντιπροέδρους διότι δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα.

Λίγο ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Τζιτζικώστας ξεκαθάρισε ότι όλοι στηρίζουν τον κ. Πλακιωτάκη. Οι βουλευτές επέλεξαν τελικά να μην θέσουν το θέμα Πλακιωτάκη και επικράτησαν άλλες σκέψεις περισσότερο πολιτικές για να μην φορτιστεί και άλλο το κλίμα.

Στο μεταξύ ο κ. Δένδιας πρότεινε εκλογή νέας ηγεσίας τον Απρίλιο και ταχτικό συνέδριο τον Μάρτιο ενώ μαζί του συντάχθηκαν η Ολγα Κεφαλογιάννη και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ)

Πάντως η ΝΔ βρίσκεται σε κενό εξουσία από κάθε άποψη. Για παράδειγμα δεν υπάρχει απόφαση για το πως πρέπει να αντιμετωπιστούν οι βέβαιες πολιτικές εξελίξεις: Συγκυβλερνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ ή εγκατάλειψη στην.,. τύχη του που μπορεί να επιβαρύνει την κοινωνική και οικονομική κατάσταση στη χώρα;

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης