Μια ακόμη κακή βραδιά στην Βουλή - Δεν έγινε πραγματική συζήτηση, συγκρούσεις χωρίς νόημα και Λεβέντης για... κερασάκι

Υπήρξε συζήτηση για το ασφαλιστικό χθες στη Βουλή; Όχι δεν υπήρξε αν και υποτίθεται ότι αυτό ήταν το μοναδικό θέμα προς συζήτηση. Πρόθεση της κυβέρνησης - που στην πραγματικότητα δεν συζητά με κανέναν και έχει αποφασίσει να ψηφίσει τα μέτρα - ήταν να αντιμετωπιστεί το "φαινόμενο Μητσοτάκη" που έχει φέρει ανατροπή στις δημοσκοπήσεις.

Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να αποδείξει ότι το ασφαλιστικό το δημιούργησαν αποκλειστικά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ξεχνώντας ότι η Αριστερά και ο ίδιος πρωτοστατούσαν σε κάθε απόπειρα εξυγίανσής του ενώ είχαν και μόνιμα αιτήματα αύξησης συντάξεων κ.α. που επιδείνωναν το πρόβλημα.

Υπενθύμισε ότι κομματικές προσλήψεις έκαναν και οι προηγούμενοι με το γνωστό 4-2-1 (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) λες και αυτό νομιμοποιεί την δική του εξίσωση με τους ΑΝΕΛ. Τέλος βαφτίζοντας μονίμως τον κ. Μητσοτάκη φιλελεύθερο προσπαθούσε να τον περιθωριοποιήσει πολιτικά.

Στη συζήτηση που είχε χαρακτηριστικά σύγκρουσης εφ όλης της ύλης, η ουσία ήταν ελάχιστη. Το βασικότερο ήταν η πλήρης απομόνωση του ΣΥΡΙΖΑ από τα υπόλοιπα κόμματα που απέρριψαν την πρόταση αυτή για το ασφαλιστικό και ζήτησαν την απόσυρσή της, υποστηρίζοντας πως είναι αδιέξοδη και καταστροφική για εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Ένα δεύτερο είναι ότι ο κ. Τσίπρας αιφνιδιάστηκε από την κατάθεση προτάσεων άλλων κομμάτων (κυρίως από τη ΝΔ) και στην δευτερολογία του αναγκάστηκε να πεί ότι οι προτάσεις αυτές δήθεν συντάσσονται με αυτές των δανειστών.

Η γενική συζήτηση δεν ικανοποίησε. Η αντιπαράθεση λεκτικών επινοήσεων ουδέν πρόσφερε. Ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να κάνει την διαφορά ποιοτικά αλλά μάλλον δεν τα κατάφερε αφού η δευτερολογία του ήταν μια προσωπική απάντηση στον Τσίπρα (ενώ μπορούσε να τον αγνοήσει και να απεθυνθεί στο Σώμα για τα σοβαρά που θα έπρεπε να πει).

Είναι ξεκάθαρο ότι την επόμενη φορά η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ τον τακτικισμό του ΣΥΡΙΖΑ και να κερδίζουν τις εντυπώσεις με ομιλίες ουσίας και όχι συνήθεις αντιπαραθέσεις μαζί τους.

Η γραφικότητα Λεβέντη τέλος ήταν μέρος της παρακμής στη χθεσινή συζήτηση. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων άνοιγε διάλογο με το... κοινό του λες και ήταν σε τηλεοπτική εκπομπή και σκορπούσε θυμηδία με όσα έλεγε. Επίσης στη μεγαλύτερη διάρκεια της συνεδρίασης απουσίαζε από την αίθουσα πολύ μεγάλος αριθμός βουλευτών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης