Μητστοτάκης: Όχι σε ανασχηματισμό - Δουλειά μέχρι τις εκλογές

Τελικά μόνο στο μυαλό της Αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ είναι ο χρόνος των εκλογών και ο δήθεν ανασχηματισμός. «Δεν έχω πρόθεση να κάνω κανέναν ανασχηματισμό. Ξέρουμε ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος. Ετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και να σταθούμε δίπλα στους πολίτες. Ο κόσμος έχει ανάγκη από σταθερότητα. Κοιτάξτε τι γίνεται γύρω μας», είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης στους συνεργάτες του.

Μετά πρόσθεσε: «Βαδίζουμε στον τέταρτο χρόνο, έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας μέχρι τη λήξη της κυβερνητικής θητείας και οι υπουργοί πρέπει να είναι αφοσιωμένοι στα καθήκοντά τους. Θα πάμε στις εκλογές με το ίδιο σχήμα».

Τώρα η  κυβέρνηση από τον Σεπτέμβριο θα έχει ωφέλιμο χρόνο 7-8 μηνών μέχρι την προκήρυξη των επερχόμενων διπλών εκλογών. Σε περίπτωση αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα θα απαιτούνταν δύο με τρεις μήνες προκειμένου να ενημερωθούν για τους φακέλους τους οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί, με αποτέλεσμα το κυβερνητικό έργο να «παγώσει» σε μια περίοδο που η οικονομία και η κρατική μηχανή θα πρέπει να τρέξουν με ρυθμούς σπριντ.

Εξάλλου, η πραγματοποίηση ενός ανασχηματισμού στην τελική ευθεία προς τις κάλπες είναι πιθανόν να προκαλούσε παρενέργειες και αναταράξεις στην ίδια την αυλή της Ν.Δ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης