Μητσοτάκης: Αρχές Μαίου ο νέος κατώτατος μισθός

Ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα έρθει στις αρχές Μαΐου, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόθεση επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Αναφερόμενος στην πανδημία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε για τη μετάλλαξη Όμικρον ότι «είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι», τονίζοντας ότι «δεν είναι γρίπη και οι ανεμβολίαστοι εξακολουθούν να κινδυνεύουν περισσότερο». Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι δεν έχουμε διασωληνώσεις από την Όμικρον αλλά από τα «υπόλοιπα» της Δέλτα και πως ένα θετικό στοιχείο είναι ότι η Όμικρον εκτοπίζει με μεγάλη ταχύτητα τη Δέλ

Επιπρόσθετα δήλωσε πως το ΕΣΥ δέχεται πίεση εδώ και σχεδόν 24 μήνες και ανταποκρίνεται, ενώ αναφερόμενος στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για αντιπολιτευτική υστερία που δεν μπορεί να δεχθεί.

Για τον αριθμό των ΜΕΘ ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «παραλάβαμε μια τραγική κατάσταση», ότι «φτάσαμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας και είμαστε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο αυτή τη στιγμή».

Επίσης δήλωσε ότι σήμερα τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας θα ανακοινώσουν ένα νέο πλαίσιο στήριξης επιχειρήσεων αλλά και εργαζόμενων σε κλάδους όπως αυτοί του Πολιτισμού και της εστίασης, οι οποίοι έχουν πληγεί από αυτό το οποίο συνέβη από την Πρωτοχρονιά και μετά.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης