Μαξίμου: Η ΝΔ φθείρεται, αλλά διατηρεί προβάδισμα

Κινήσεις «αλλαγής ατζέντας» και επιστροφής σε μια κατάσταση μεγαλύτερης… κανονικότητας επιχειρεί προοδευτικά η κυβέρνηση, μιας και έχουν περάσει περίπου δυόμιση εβδομάδες από την τραγωδία στα Τέμπη. Αυτό δεν σημαίνει ότι η το θέμα δεν θα κυριαρχεί στην πολιτική αντιπαράθεση, ιδίως ενόψει και της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τη Δευτέρα με προσκεκλημένους τους κ. Καραμανλή, Σπίρτζη και Χρυσοχοΐδη. Από την άλλη και με δεδομένο ότι η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της ως προς την υπόθεση της διερεύνησης, αλλά και της πολιτικής αντιπαράθεσης, η κυβέρνηση ανοίγει κι άλλες σελίδες. 

Μια κεφαλαιώδης θα είναι σήμερα η ανακοίνωση του νέου κατώτατου μισθού. Στις 10:00 ο υπουργός Εργασίας θα βρεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ έχει παραδώσει εδώ και μερικές μέρες την εισήγησή του. Την ανακοίνωση αναμένεται να κάνει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ενώ μετά τις 11:00 ο υπουργός Εργασίας θα δώσει συνέντευξη Τύπου επεξηγώντας λεπτομερέστερα τη νέα ρύθμιση και ως προς τα επιδόματα που συμπαρασύρει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί από τα σημερινά 713 ευρώ πέριξ των 766 που είναι το ανώτατο όριο της εισήγησης του ΚΕΠΕ. Θα πρόκειται για μια αύξηση στην περιοχή του 7,5%, παρόμοια με αυτή που πήραν οι συνταξιούχοι προ μηνών.

Παράλληλα, για το Σάββατο ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει την πρώτη του εξόρμηση μετά την τραγωδία στα Τέμπη και θα βρεθεί στο Μαρούσι, όπου στις 11:00 δίνει ραντεβού με πολίτες. Για την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκης υπάρχει έντονη κινητοποίηση στα βόρεια προάστια που αποτελούν και προπύργιο της ΝΔ, ενώ αναμένεται μεγάλη προσέλευση πολιτών. Συνεργάτης του πρωθυπουργού εκτιμούσε σε συζήτηση με το protothema.gr ότι ενεργοποιούνται πλέον και αντανακλαστικά συσπείρωσης στη βάση της ΝΔ, η οποία, παρά τον επιμερισμό των ευθυνών, δεν θέλει ανατροπή της ισχύουσας κατάστασης. Από την επόμενη εβδομάδα, δε, ο κ. Μητσοτάκης θα πυκνώσει το πρόγραμμα του, ενώ προς το τέλος της θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης