Λουξεμβούργο: Η Γερμανία ηγεμονεύει την ΕΕ

Αιφνιδιαστική επίθεση κατά της Γερμανίας, αλλά και άλλων ισχυρών κρατών της ΕΕ, εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν, τονίζοντας ότι το Βερολίνο επιδιώκει την ηγεμονία στην ευρωζώνη και ότι δεν έχει το δικαίωμα να υπαγορεύει επιχειρηματικά μοντέλα σε άλλες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Άσελπορν υπενθύμισε ότι η Γερμανία ήταν από τους βασικούς ωφελημένους της ευρωζώνης γιατί το κόστος δανεισμού μειώθηκε και γιατί οι επενδυτές αναζητούν ασφαλές καταφύγιο εν μέσω της κρίσης.

Η σε έντονο ύφος κριτική του υπουργού του Λουξεμβούργου ήρθε αμέσως μετά τη παρέμβαση του πρωθυπουργού και πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος επέκρινε σκληρά τη στάση των Ευρωπαίων κατά της Κύπρου λέγοντας: «συμπεριφερθήκαμε στους κυπρίους σαν να ήταν όλοι συμμορίτες και γκάνγκστερ».

Έχει προηγηθεί πάντως η κριτική από τη Γερμανία για το Λουξεμβούργο, με το ανώτατο στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών, Γιόακιμ Πος, να βάλει κατά του Λουξεμβούργο αποκαλώντας το «προβληματική χώρα», λόγω του τραπεζικού της συστήματος....

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης