Κυψέλη: Αντιεξουσιαστές στήνουν μαζικά πάρτι με στόχο τη σύγκρουση με την Αστυνομία

Απαίδευτοι; Ανεύθυνοι; Νομίζουν (λανθασμένα) ότι ως νέοι είναι άτρωτοι; Ή απλά είναι εναντίον της όποιας εξουσίας;Το βράδυ του Σαββάτου καταγράφηκαν νέες εικόνες συνωστισμού με εκατοντάδες συγκεντρωμένους στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, όπως τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, του Ψυρρή και το Περιστέρι.

Στην Κυψέλη ειδικότερα είχε στηθεί πάρτι με μουσική παρόμοιο με αυτό της Παρασκευής, με τη συμμετοχή περίπου 1.000 ατόμων. Μάλιστα οι διοργανωτές έκλεβαν... ρεύμα από κολώνα της ΔΕΗ για τον ήχο.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οι συγκεντρωμένοι στο μεγάλο υπαίθριο πάρτι την Παρασκευή το βράδυ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη ήταν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου από τα Εξάρχεια και το Παγκράτι.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι πρόκειται για εκείνους που μέχρι πριν από λίγες μέρες συγκεντρώνονταν στην πλατεία Βαρνάβα.

Οι πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εκτιμούν ότι τα άτομα αυτά στόχευαν σε μια ευθεία αντιπαράθεση με τις δυνάμεις της αστυνομίας, κάτι που η ΕΛ.ΑΣ. δεν επιθυμούσε σε καμία περίπτωση. Τονίζουν ότι οι αστυνομικοί δεν επενέβησαν για να αποφευχθούν επεισόδια αντίστοιχα με αυτά της Νέας Σμύρνης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης