Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τη Νέα Ιωνία σήμερα η επιστροφή στις περιοδείες

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αποδείχθηκε τριήμερο στην πράξη και για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος λόγω κορωνοϊού ανέβαλε τις υποχρεώσεις του, την περιοδεία στη Χαλκιδική και την επίσκεψη του στο Άγιο Όρος, και φόρτισε τις μπαταρίες του για το υπόλοιπο της περιόδου μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, με όπλο το αρνητικό τεστ του επιστρέφει από σήμερα στον πρωινό καφέ της οδού Πειραιώς και θα κάνει την πρώτη του περιοδεία μετά από αυτή στην Κόρινθο, επισκεπτόμενος τη Νέα Ιωνία, όπου δίνει ραντεβού με κομματικά στελέχη και φίλους της ΝΔ σε καφέ της περιοχής.

Η επιστροφή του κ. Μητσοτάκη μετά την τριήμερη ανάπαυλα στο πρόγραμμά του, πάντως, δεν σημαίνει και αλλαγή στρατηγικής για τη Νέα Δημοκρατία. Ο πρόεδρος του κόμματος θα επιμείνει στο θετικό μήνυμα που εκπέμπει, απευθυνόμενος οριζόντια στους πολίτες. Ο κ. Μητσοτάκης είναι της άποψης ότι ο θετικός λόγος και η προγραμματική τεκμηρίωση είναι τα στοιχεία που αποτελούν το μυστικό της νίκης της ΝΔ, καθώς οι πολίτες μοιάζουν να αποστρέφονται πλέον τις ατέρμονες αντιπαραθέσεις και να εστιάζουν στο μέλλον. Υπό αυτό το πρίσμα και με δεδομένα τα πεπραγμένα της ΝΔ στη διακυβέρνηση του τόπου την τελευταία τετραετία, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιμείνει στην ανάδειξη του προγραμματικού λόγου του κόμματος, τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και κατά τόπους.

Αυτό είναι το «κλειδί» και για την έτι περαιτέρω βελτίωση των ποσοστών της ΝΔ και σε άλλους νομούς, όπως σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος κρατά την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης, θα βρεθεί σε Καβάλα, Θάσο και Δράμα, ενώ για το Σαββατοκύριακο προγραμματίζεται επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ σε Πέλλα και Πιερία.

Η Βόρεια Ελλάδα έχει, άλλωστε, μπει στο μικροσκόπιο της ΝΔ μετεκλογικά. Για παράδειγμα, στην Καβάλα, Ελληνική Λύση και ΝΙΚΗ άθροισαν πάνω από 10%, στην Πιερία τα δύο κόμματα έφτασαν στο 15%, αλλά και στην Πέλλα το άθροισμά τους υπερέβη το 13%. Στο γαλάζιο επιτελείο δεν έχουν υπερβολικές προσδοκίες, αντιλαμβάνονται, όμως, ότι υπάρχουν δεξιόστροφοι ψηφοφόροι που μπορεί να λειτούργησαν στην πρώτη κάλπη με κριτήριο διαμαρτυρίας και σε αυτές τις εκλογές να ψηφίσουν με κριτήριο την κυβερνησιμότητα. Παρόμοιες περιοδείες είχε κάνει ο κ. Μητσοτάκης και το 2019, «σκουπίζοντας» τα υπόλοιπα των ΑΝΕΛ στην περιφέρεια και καταφέρνοντας καίριο πλήγμα στη Χρυσή Αυγή που, εν τέλει, έμεινε εκτός Βουλής.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης