Κοντονής: Στίγμα και όνειδος αλλαγές του Ποινικού Κώδικα επί ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ κ. Κοντονλης χαρακτήρισε την κυβερνητική απόφαση να ψηφιστούν οι ποινικοί κώδικες παραμονές των εκλογών ως «στίγμα και όνειδος» από μία κυβέρνηση, όπως τόνισε, επαγγέλθηκε την κάθαρση, επικρίνοντας με σφοδρότητα τη διάταξη αλλαγής του αδικήματος για τη δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Σημείωσε ότι σειρά διατάξεων των νέων Κωδίκων είναι προβληματικές και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τις νομοθετικές του επιλογές στο συγκεκριμένο θέμα σημειώνοντας πως έχουν πολιτικές ευθύνες όσοι οργάνωσαν και εκτέλεσαν το εν λόγω νομοθετικό εγχείρημα.

Ο πρώην υπουργός άσκησε σκληρή κριτική στην τότε κυβέρνηση για σειρά νομοθετικών επιλογών στο πλαίσιο της αλλαγής των Κωδίκων, σημειώνοντας ότι ορισμένες από αυτές είχαν «ταξικό πρόσημο» δηλώνοντας ότι στην εισαγγελέα θα μιλήσει αναλυτικά.

Ο κ. Κοντονλης δήλωσε τα παραπάνω όταν εξετάστηκε με εντολή εισαγγελέα σχετικά με τις δηλώσεις του περί ψήφισης του νέου Ποινικού Κώδικα, τις παραμονές των εκλογών του 2019.

Η κατάθεσή του κράτησε δύο ώρες και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένη υπόθεση για την οποία επικαλέστηκε και τα αναφερόμενα από αυτόν γεγονότα, ενώ ο ίδιος ερωτηθείς αν διαβλέπει ποινικές ευθύνες μετά την κατάθεση του, φέρεται να δήλωσε «εύχομαι η εισαγγελική έρευνα να μην ανοίξει πέρα από τις πολιτικές και κεφάλαιο με ποινικές ευθύνες».

- Σε ό,τι αφορά το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιάστηκε χθες ο κ.Κοντονής με νόημα ανέφερε ότι «ο Ερντογάν έμαθα μοιράζει πατάτες και κρεμμύδια. Φαίνεται είναι η εποχή της παροχολογίας».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης