Κοντογιαννόπουλος : Υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα. Πολιτικοί ηγέτες;

"Οι Έλληνες δικαστές πέρασαν 'ενα σπουδαίο μήνυμα σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα η συντεταγμένη Πολιτεία αφυπνίστηκε". Αυτό δηλώνει σε συνένετευξή του στο molonoti.gr ο πρώην υπουργός Παιδείας κ. Βασίλης Κοντογιαννόπουλος σχολιάζοντας τις συλλήψεις της Χρυσής Αυγής και εξηγεί: 

" Ο υπόκοσμος που εκμεταλεύτηκε το κύμα οργής αγανάκτησης και απελπίσίας μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού και μεταμφιέστηκε σε πολιτικό κόμμα βρέθηκε αντιμέτωπος με τις πράξεις του. Η ηγεσία και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής δεν διώκονται για τις ιδέες τους. Διώκονται για πράξεις που τους προσδίδουν την υπόσταση εγκληματικής οργάνωσης. Η Δικαιοσύνη θα επιτελέσει το καθήκον της μέχρι τέλους. Το ερώτημα όμως είναι : Υπάρχουν πολιτικοί ηγέτες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων;

             - Ο κ. Σαμαράς είπε το τελικό "ναι" στις συλλήψεις. Αυτός έδωσε το πράσινο φως...

- Το γνωρίζω. Πράγματι η κυβέρνηση απέδειξε, έπειτα από πολλές αμφινταλαντεύσεις, ότι διαθέτει πολιτική βούληση. Οφείλουμε να το παραδεχθούμε. Η αντιπολίτευση αποκαλύπτει την πολιτική της μιζέρια. Δεν έχουμε μόνο μια μέτρια κυβέρνηση, έχουμε μια ακόμη χειρότερη αντιπολίτευση, που αντιμετωπίζει τα πάντα με κομματικές παρωπίδες. Μάλιστα πουθενά δεν έχει προτάσεις, ή εναλλακτικές λύσεις. Δείτε το αίτημα των εκλογών. Το υποβάλλουν ξανά κα ξανά ενώ είναι σταθερά δεύτεροι στις δημοσκοπήσεις και δεν έχουν κανένα σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας. Είναι αυτό σοβαρή πολιτική στάση;

             - Πρόσφατα στα "Νέα" δημοσιεύτηκε άρθρο σας που υποστηρίζει ότι από το 1975 έως το 2004 η Ελλάδα ευημερούσε και πως οι πολιτικοί επίγονοι στη συνέχεια κατέστρεψαν τη χώρα.

- Αυτή είναι η αποψή μου. Πιστεύω ότι τότε υπήρχαν σπουδαίοι πολιτικοί άνδρες. Μόνο η ΝΔ είχε 10 στελέχη πρωθυπουργίσιμα.Φωτεινά πρόσωπα υπήρχαν και στο ΠΑΣΟΚ και την Αριστερά. Δείτε σήμερα. Δεν υπάρχουν σε κανένα κόμμα πρόσωπα αντάξια των σημερινών αναγκών.

              - Πάλι σε άρθρο σας στα "Νέα" υποστηρίξατε την συγκρότηση μια κυβέρνησης φωτεινών προσώπων για έξοδο από την κρίση. Για το Παιδείας προτείνατε τρείς κυρίες. Διαμαντοπούλου, Γιαννάκου, Αρβελέρ.

- Οι δυο πρώτες συγκρούστηκαν με τα συμφέροντα. Η Αρβελέρ είναι μια παγκόσμια προσωπικότητα. Θα μπορούσαν λοιπόν να πετύχουν εκεί που η χώρα έχει αποτυχει διαχρονικά. Στην Παιδεία.

              - Πώς εξηγείτε ότι τα Ελληνόπουλα δεν μορφώνονται. Δεν έχουν ιδέα τι έχει πει ο Πλάτωνας αν και όλος ο πλανήτης ζει με πλατωνικούς όρους...

- Αποτέλεσμα της ψευδέστατης δήθεν "δωρεάν Παιδείας". Μη έχοντας κονδύλια, τα βιβλία ήσαν περιορισμένα και στο τέλος της χρονιάς τα έσκιζαν και αυτά. Στην Γερμανία τα ίδια βιβλία δίδονται στους επόμενους μαθητές για 8 χρόνια..! Επιπλέον κάθε κυβέρνηση δεν συνέχιζε εκεί που παραλάμβανε αλλά ξεκινούσε από το μηδέν μεταρρύθμιση! Η τελική αποτίμηση; ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ.

               - Γιατί η Ελλάδα αποτυγχάνει οικονομικά και κοινωνικά; 

- Γιατί, θα το ξαναπώ, το πολιτικό προσωπικό είναι κατώτερο των εθνικών αναγκών. Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα της χώρας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης