Καπελέρης: Δεν έγινε ποτέ έλεγχος στη λίστα Λαγκάρντ - δεν δόθηκε εντολή

"Δεν μου ζητήθηκε να κάνω ελέγχους στη λίστα Λαγκάρντ" ισχυρίστηκε ο κ. Καπελέρης στη δίκη Παπακωνσταντίνου. Ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ είπε πως ο κ. Παπακωνσταντίνου του έδωσε δέκα ονόματα και του ζήτησε να κοιτάξει το φορολογικό προφίλ τους.

«Δεν μου δόθηκε εντολή για έλεγχο. Για να γίνει αυτό, έπρεπε να έχω γραπτή επίσημη εντολή, να πρωτοκολληθεί για να ζητήσω από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν τους ελέγχους. Αλλωστε δεν είχα τη λίστα. Τι έλεγχο να κάνω; Χωρίς στοιχεία; Με το ονοματεπώνυμο μόνο;».

Ο κ. Καπελέρης αναφέρθηκε επίσης στη σύσκεψη της 24/1 επιβεβαιώνοντας ότι σε αυτή αποφασίστηκε ο έλεγχος της λίστας, αλλά ότι εκκρεμούσε η απόφαση του υπουργού για το ποια υπηρεσία θα έκανε τον έλεγχο.

«Από τότε δεν ξανασυζητήσαμε το θέμα. Εγώ μετά πήγα ως γ.γ. στο υπουργείο Οικονομικών και θεώρησα ότι τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στον διάδοχό μου στο ΣΔΟΕ τον κ. Διώτη».

Από την άλλη πλευρά, την άποψη ότι για τη διενέργεια ελέγχου από το ΣΔΟΕ δεν ήταν απαραίτητη η εντολή του υπουργού εξέφρασε καταθέτοντας ο πρώην νομικός σύμβουλος του ΥΠΟΙΚ, Αναστάσιος Μπάνος, διαψεύδοντας τον σχετικό ισχυρισμό του κ. Καπελέρη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης