"Καλύτερα πρόωρες εκλογές" λένε τώρα οι Έλληνες σύμφωνα με δημοσκόπηση στο "Βήμα".

κάλπες

Τρία είναι τα σημαντικά δημοσκόπησης, που δημοσίευσε το πρωτοχρονιάτικο "Βήμα". Το ΠΑΣΟΚ καταρρέει σε ιστορικά χαμηλό ποσοστό, θεωρούμενο ως ο κύριος υπεύθυνος για την όλο και μεγαλύτερη ύφεση αλλά και την αδυναμία επί δυο χρόνια να την αντιμετωπίσει. "Ναι" στις εκλογές αμέσως μετά την συμφωνία με την τρόικα, που σημαίνει ότι οι πολίτες εγκαταλείπουν και την κυβέρνηση Παπαδήμου, ελπίζοντας πλέον "κάτι να αλλάξει" μετά από τις κάλπες. Και τέλος απορρίπτουν συνολικά το πολιτικό σύστημα και γιατί ευθύνεται για την κρίση και για την αδυναμία αντιμετώπισης της.

Ένα άλλο σοβαρό στοιχείο της έρευνας είναι ότι το 50% έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει και το υπόλοιπο 50% όχι! Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ που συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό μπορεί να ελπίζει ακόμα και σε αυτοδυναμία..!

Στην πρόθεση ψήφου η Ν∆ αυξάνει τη διαφορά της έναντι του ΠΑΣΟΚ και προηγείται µε 10,8%, χωρίς όµως να εξασφαλίζει την αυτοδυναµία. Συγκεκριµένα από όσους έχουν αποφασίσει ότι θα ψηφίσουν στις επερχόµενες εκλογές (δηλαδή, το 50,1% του δείγµατος) το 25,7% δηλώνει ότι θα ψηφίσει Ν∆, το 14,9% ΠΑΣΟΚ, το 10,5% ΚΚΕ, το 6,7% ΣΥΡΙΖΑ, το 5,6% ΛΑΟΣ, το 5,2% Δηµοκρατική Αριστερά, το 3,1% Οικολόγους Πράσινους, το 2,8% Δηµοκρατική Συµµαχία, το 1,3% Αρµα Πολιτών, το 5,5% άλλο κόµµα, το λευκό και το άκυρο κυµαίνεται στο 8,3%, ενώ το 10,4% δεν απάντησε. Από την πρόθεση ψήφου προκύπτει ότι τα κόµµατα της Αριστεράς (περιλαµβανοµένων και των Οικολόγων Πρασίνων) συγκεντρώνουν όλα µαζί ποσοστό 25,5%. 

Η συντριπτική πλειοψηφία των αναποφάσιστων είχε ψηφίσει ΠαΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές του 2009. Συγκεκριµένα το 51,8% ψήφισε ΠΑΣΟΚ, το 30,3% ψήφισε ΝΔ, το 5,7% ΚΚΕ, το 6,1% ΛΑΟΣ, το 4,2% ΣΥΡΙΖΑ και το 1,9% άλλο κόµµα. Στην παράσταση νίκης προηγείται συντριπτικά η ΝΔ µε 66,7% έναντι 9,6% του ΠΑΣΟΚ και 23,7% που δεν απάντησε. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης