Κάνουν μόνο ένα πράγμα: Νομοθετούν μνημονιακά μέτρα (ψευδόμενοι)

Μια μόνο δουλειά κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα: Νομοθετεί μνημονιακούς νόμους, τίποτε άλλο! Έτσι τις επόμενες ημέρες έρχονται στη Βουλή προς ψήφιση διατάξεις που αφορούν στη λεγόμενη «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ» (σ.σ.: η εργαλειοθήκη αποτελεί κομμάτι της λίστας με τα 48 προαπαιτούμενα και αντιμετωπίζεται ως θέμα πρώτης προτεραιότητας από την κυβέρνηση).

Ακόμη, αν και δεν υπάρχει οριστική απόφαση στο νομοσχέδιο της Δευτέρας θα περάσει και η διάταξη για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Η κυβερνητική εξαγγελία για μείωση του ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία από το 23% στο 13% και για τα φροντιστήρια από το 23% στο 6% απαιτεί νομοθετική ρύθμιση και μάλιστα άμεσα, δεδομένου ότι η ιστορία του ΦΠΑ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον «αέρα».

Παρά τα προσωπικά ψέματα Τσίπρα ότι ο νόμος δεν θα ισχύσει, το ΦΠΑ 23% ισχύει κανονικά από τις 14 Αυγούστου και όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου πρέπει να κάνουν δήλωση μετάταξης, καθώς η παράταση που είχε δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινωθεί μόνο με δελτίο Τύπου. Ποιο είναι όμως το πρόβλημα;

Οι δανειστές δηλώνουν ΄ποτι δεν μπορεί να είναι κλιμακωτός: Ή 23% ή μηδενικός.

Στο νομοσχέδιο της Δευτέρας, αναμένεται και «βροχή» αποφάσεων και εγκυκλίων, η δημοσίευση των οποίων αναμένεται να γίνει με ταχύτατο ρυθμό μετά και τις διευκρινίσεις που έγιναν κατά την 3ήμερη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης