Το άστρο Τσίπρα σιγοσβήνει πολιτικά και αυτό θα οδηγήσει σύντομα στην οριστική απαξίωσή του. Τις τελευταίες ημέρες η αμφισβήτηση του πρωθυπουργού λαμβάνει χαρακτηριστικά χιονοστιβάδας αφού διαπιστώνεται μια συνεχής απαξίωσή του τόσο στο εξωτερικό της χώρας όσο και στο εσωτερικό.
Στο εξωτερικό, οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται σχεδόν με τρόμο ότι τίποτε δεν άλλαξε στην Ελλάδα, πάντα έχουν απέναντί τους μια ανυπόληπτη κυβέρνηση που δεν πράττει μόνο μιλά. Θεωρούν ότι και ο νέος δανεισμός (86 δισ. ευρώ) δεν αλλάζει σε τίποτε τον κατήφορο της χώρας.
Μάλιστα, στην Ευρώπη πολλαπλασιάζονται οι φωνές που λένε κάτι τραγικά απλό: Παρά τη νέα χρηματοδότηση της χώρας, αυτή σύντομα θα βρεθεί στο συνηθισμένο της χάλι: Καταχρεωμένη και ανοργάνωτη. Δεν ήταν καθόλου τυχαίο λοιπόν το δημοσίευμα της Welt - που αποκαλυψε εσωτερικό έγγραφο της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα - ότι η Ελλάδα είναι πρακτικά (δηλαδή παραμένει...) μια ακυβέρνητη χώρα.
Οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να χωνέψουν ότι επί 6 χρόνια προσπαθούν να αναδιοργανώσουν μια χώρα - μέλος της ΕΕ με πρωτοφανείς δανεισμούς και αφόρητες πιέσεις χωρίς να έχουν καταφέρει τίποτε τελικά. Παντού τα προγράμματα προσαρμογής είχαν αποτελέσματα, στην Ελλάδα η κατάσταση μόνο χειροτερεύει.
Ο Τσίπρας παύει να είναι για την Ευρώπη η λύση. Ήδη πιέζουν για συγκρότηση οικουμενικής θεωρώντας ότι είναι καταστροφή όποιος κυβερνά όλοι οι υπόλοιποι να είναι εντελώς απέναντι του. Μάλιστα ζητούν από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι να ψηφίσουν στη Βουλή τα νομοσχέδια Τσίπρα (και βλέπουμε).
Φυσικά έχουν και αυτοί βαριά ευθύνη αφούσε αυτά τα έξι χρόνια "καθοδήγησης" δεν επέβαλαν ποτέ μέτρα ανακούφισης ή ανάπτυξης, πάντα αξιώνουν φόρους.
Στο εσωτερικό της χώρας τώρα, η εικόνα Τσίπρα αποδομείται γοργά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα ηχηρό μήνυμα το έλαβε προχθές. Μόλις το 10,4% του τηλεοπτικού κοινού που έβλεπε εκείνη την ώρα τηλεόραση παρακολούθησε την συνέντευξη του στην ΕΡΤ.
Συγκεκριμένα, συνολικά, 453 χιλιάδες τηλεθεατές είδαν τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αριθμός πολύ χαμηλός για τα τηλεοπτικά δεδομένα. Τα πχαμηλότερα ποσοστά ήταν στο νεανικό κοινό ηλικιών 15 - 44 όπου ο μέσος όρος διαμορφώνεται στο 5,7%. με χαμηλότερο στις γυναίκες 15 - 24 με ποσοστό μόλις 2,4%.
Τέλος δεν περνά απαρατήρητη η οξύτατη σε βάρος του χλεύη του Διαδικτύου που δεν έχει προηγούμενο σε έκταση και ένταση.