Θα φέρει ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό η νίκη Μητσοτάκη;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκληρώνει την μεγάλη έκπληξη: Κερδίζει τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ και αναλαμβάνει πρόεδρος της. Πρόκειται για νίκη - σταθμό στα πολιτικά πράγματα της χώρας για δυο λόγους:

1. Η ΑΞΙΑ. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν διαρκώς ένα αουτσάιντερ και μάλιστα αν δεν είχε υποβάλλει υποψηφιότητα κανείς δεν θα τον λογάριαζε ως έναν πολιτικό τέτοιου μεγέθους. Ο ίδιος απέδειξε όμως ότι έχει το μέγεθος αφού εργάστηκε μεθοδικά, κέρδισε τον πρώτο γύρο περνώντας έστω δεύτερος και τώρα αποδεικνύει ότι ήταν άξιος και την οριστική πρωτιά.

2. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. Ήθελαν σαρωτική αλλαγή στο κόμμα της ΝΔ ώστε να ελπίζουν και σε μια σαρωτική αλλαγή στην κοινωνία στην συνέχεια. Απέρριψαν όλα τα παλιά πρόσωπα της ΝΔ ως αποτυχημένα ("πρόσωπα μόνιμης ήττας" τα χαρακτήριζε και ο κ. Μητσοτάκης) και έσπευσαν να περάσουν το μεγάλο μήνυμα για ΑΛΛΑΓΗ.

Στις σημερινές εκλογές, οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη λένε ότι το αποτέλεσμα θα κλείσει από το 53%-47% μέχρι το 55%-45%. Ήδη η διαφορά διευρύνεται συνεχώς αφού προστίθενται και τμήματα της Αττικής αφού σε αυτά ο κ. Μητσοτάκης είναι ισχυρός.

Η σημερινή συμμετοχή πλησίασε τους 325.000 ψηφοφόρους, ξεπερνώντας το 80% του πρώτου γύρου. 

Η εκλογή Μητσοτάκη σημαίνει σαρωτική αλλαγή προσώπων, καμία γέφυρα με ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα, νοικοκύρεμα στο κόμμα (αλλάζει έδρα, δομή και προχωρά σε συνέδριο), εκπόνηση σχεδίου για ανάληψη της εξουσίας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης