Θα διορθώσουν ένα ακόμη ψεύδος του παρελθόντος; (Ανύπαρκτα χρέη στο Δημόσιο)

Ένα από τα πιο μεγάλα ψεύδη αυτού του καθυστερημένου ελληνικού κράτους ήταν και είναι η ανύπαρκτη λίστα των δήθεν οφειλετών που σήμερα έχει φτάσει τα 107 δισ. ευρώ. Όπως πολλές φορές έχω γράψει:

 α) Πρόκειται για χρέη νεκρών, φυλακισμένων, πτωχευμένων, κατεστραμμένων, δηλαδή για ΕΙΚΟΝΙΚΑ χρέη. Αν οι φορολογικές αρχές ανακάλυπταν σε μια εταιρεία ψευδείς αριθμούς στο ενεργητικό της, οι ιδιοκτήτες της θα έμπαιναν φυλακή (π.χ. Folli Follie). Με το κράτος δεν τρέχει τίποτα.

β) Τα ποσά αυτά έχουν "φουσκώσει" σε δυσθεώρητα ύψη διότι επιβλήθηκαν τρομακτικά πρόστιμα (αδύνατον να τα πληρώσεις) και από τότε, τοκίζονται επί δεκαετίες. 

γ) Από τα 107 δισ. ευρώ που εμφανίζονται στο ενεργητικό της χώρας σαν δήθεν χρέη, επίμονα έγραφα ότι δεν μπορούν να εισπραχθούν τα 85 δισ. ευρώ (όχι 25 δισ. που έλεγαν διάφοροι "αρμόδιοι" 
γ) Ούτε ένας οφειλέτης από αυτά τα 85 δισ. ευρώ δεν μπήκε ποτέ σε ρύθμιση, ούτε φυσικά στις 120 δόσεις. Κάποιος που χρωστά 15 εκ. ευρώ και έχει πεθάνει από το 1995 πώς να ρυθμίσει; (Του χρόνου θα χρωστά 16 εκ. ευρώ).

Την ώρα που δουλευόμαστε μεταξύ μας ότι το κράτος θα εισπράξει αυτά τα ΕΙΚΟΝΙΚΑ 85 δισ. ευρώ, η ΑΑΔΕ κυνηγά όλους τους αδύναμους οφειλέτες κατάσχοντας συντάξεις, μισθούς και πληρωμές με κάρτα στα μικρά καταστήματα της λιανικής.

Διαβάζω ωστόσο, ότι αυτή η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να τελειώσει με αυτό το φοβερό ψεύδος και να προχωρήσει στην οριστική διαγραφή αυτών των 85 δισ. ευρώ.
Αν όντως το κάνει αυτό θα σημαίνει και ότι διορθώνει την εικόνα της οικονομίας της χώρας με ρεαλισμό αλλά και ότι έχει αποφασίσει να καταργήσει παθογένειες πολλών ετών με τις οποίες καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης