Η χώρα δεν θα ανακάμψει ποτέ, με έναν αδύναμο πρωθυπουργό και τα κόμματα σε μόνιμη νευρική κρίση.

Πρωτοφανής η αποσύνθεση στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ένα "μωσαϊκό" προσώπων και αντιλήψεων "ψάχνει κάτι να πει αλλά δεν έχει τι να πει". Η παντελής έλλειψη σχεδίου για έξοδο από την κρίση βεβαιώνει ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν έχει την "τεχνογνωσία" να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Και ο μηδενισμός κάθε ιδεολογικής πλατφόρμας (πλην ΚΚΕ), αποδεικνύει ότι τα ελληνικά κόμματα "βολεύτηκαν" σε ρόλους, με αποτέλεσμα να μην επροσωπούν ιδεολογικά τίποτε. Όλα τα παραπάνω  συνθέτουν μία Βαβέλ όπου όλοι ομιλούν, ουδείς καταλαβαίνει και μια απίστευτη σύγχιση έχει
αποπροσανατολίσει την κοινωνία, που δεν ξέρει πως να αντιδράσει.

Το τελικό κόστος αυτής της αποσύνθεσης, φαίνεται να είναι η συνέχιση της λιτότητας με νέα επαχθή μέτρα, η αύξηση της ανεργίας και της φτώχιας, η αποδόμηση της κοινωνίας, η βαθιά ανησυχία για το παρόν και το μέλλον.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει επιβάλλει τίποτε το καινούργιο στην διακυβέρνηση της χώρας. Ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος θα αποδειχθεί μια ετερόφωτη προσωπικότητα που δεν έχει τα απαιτούμενα ηγετικά προσόντα για να οδηγήσει τη χώρα, σ αυτή την κρίσιμη περίοδο. Ο κ. Παπαδήμος αδυνατεί να πρωθυπουργεύσει και έχει περιοριστεί σε μια διαχειριστική προσπάθεια δευτεροκλασάτου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών. Τίποτε δεν μπορεί να ελπίζει η χώρα από αυτόν.
 
Το ΠΑΣΟΚ έχει αφήσει την κυβέρνηση της χώρας στον...  κ. Βενιζέλο, ο οποίος μόνο φορολογεί, με τα έσοδα να μειώνονται διαρκώς (να γιατί θα εφεύρουν και νέους φόρους το 2012). Όλοι οι υπόλοιποι είτε εκδίδουν ανακοινώσεις, είτε διαγκωνίζονται στα τηλεπαράθυρα με θέμα την διαδοχή Παπανδρέου... Το κόμμα που μόλις πριν δύο χρόνια είχε πείσει ότι θα αντιμετωπίσει την κρίση στην εκκίνησή της, σήμερα έχει την ευθύνη για την καταστροφή της χώρας και κυρίως για την ΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ που ήταν το "σήμα κατατεθέν" της πολιτικής του.

Το ΠΑΣΟΚ φαντάζει εντελώς ανίκανο να προσφέρει στον... εαυτό του. Πώς να ελπίζει κανείς ότι θα προσφέρει στη χώρα;

Στη ΝΔ ο κ. Σαμαράς παραδέχεται πλέον ότι η χώρα κυβερνάται από τους  πιστωτές της με έναν πάναπλο τρόπο: Αλλάζεις πολιτική; Δεν παίρνεις την τρέχουσα δόση... Όπως είπε, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προσπαθήσει να τους πείσει! Ποιούς; Την Μέρκελ και τον Σαρκοζί που επιβάλλουν την λιτότητα παντού; Μια μικρή ελπίδα έχει να κάνει με την ανάπτυξη που την θέλουν αλλά αυτό δεν αρκεί. Στη ΝΔ υπάρχουν πλέον αντιδράσεις για όλους και όλα. Όλο και περισσότερα στελέχη κινούνται αντιμνημονιακά, κυρίως από συνδικαλιστές, που βλέπουν τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις να μειώνονται. Υπάρχει επίσης και η "λαική δεξιά", που συντάσσεται με αυτή την άποψη. Η ΝΔ "ξέμεινε" από πολιτική λοιπόν, αποκτώντας και μόνιμη γκρίνια.
 
Μια εικόνα της κατάστασης στα πολιτικά πράγματα της χώρας είναι η συζήτηση του προυπολογισμού. Υπουργοί μιλούσαν ενώπιον 10 ατόμων και βουλευτές ενώπιον 2-3..! Ο προυπολογισμός θύμιζε- και δικαίως- τις συνήθεις εισηγήσεις των εκάστοτε υπ. Οικονομικών που αποφάσιζαν ισχυριζόμενοι στόχους που ποτέ δεν έπιαναν.

Τίποτα δεν, έχει αλλάξει στη χώρα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης